Almáspite - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    A tészta:
    • 40 dkg búzaliszt (BL55)
    • 3 teáskanál sütőpor
    • 1 marék cukor - barna
    • 10 dkg margarin
    • 1 dl tejföl (12%-os)
    • 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
    • 1.5 dl 1,5%-os tej
    • 1 db tojásfehérje
     
    A töltelék:
    • 7 db alma (hámozott, reszelt)
    • 1 marék cukor - barna
    • 1 teáskanál fahéj (őrölt)
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 40 perc előkészület + tésztagyúrás + nyújtás, 20 perc alma dinsztelés, 30 perc sütés 90 perc

    Elkészítés:

    1. A száraz hozzávalókat összekeverjük.
     
    2. A vajat összemorzsoljuk a cukros, sütőporos liszttel.
     
    3. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást.
     
    4. Addig gyúrjuk, míg kicsit össze nem áll.

    5. A teljes összeálláshoz tejet adunk hozzá. Félretesszük.
     
    6. Az almákat megmossuk, meghámozzuk.

    7. Belereszeljük egy közepes fazékba.

    8. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat.

    9. Lassú tűzön megdinszteljük.

    10. Míg az almát főzzük, a tésztát lisztezett asztalon kettévágjuk. 

    11. Kinyújtjuk az első adagot.

    12. Belehelyezzük egy 30 cm átmérőjű piteformába.

    13. A széleit a sütőforma falához nyomkodjuk, majd a felesleges tésztát lecsippentjük.

    14. Ha kész az alma, rákanalazzuk az alsó tésztarétegre.

    15. Kinyújtjuk a másik adag tésztát is, a közepébe 2 centis csíkokat vágunk.

    16. Ráhelyezzük a töltelékre.

    17. A széleit ismét a sütőforma oldalához nyomkodjuk, a felesleges tésztát lecsippentjük.

    18. A biztonság kedvéért (felszabaduló gőzök) sugarasan villával kilyukasztjuk a tésztát.

    19. A megmaradt tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk.

    20. Apró leveleket faragunk belőle.

    21. A sütemény tetejét megkenjük tojásfehérjével.

    22. 30 perc alatt aranybarnára sütjük az almás pitét. Melegen tálaljuk.
     
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz