Melyik ételhez milyen fűszer illik? - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Fűszernövény infók
Melyik ételhez milyen fűszer illik?


Levesek:

Bab: fokhagyma, kakkukfű

Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony

Erőleves:  feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió

Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony

Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika

Gyümölcs: citrom, fahéj, narancs, rebarbara, szegfűszeg, vanília

Halászlé: babérlevél, citrom, feketebors, fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, sáfrány, szegfűszeg

Krumpli: majoranna, rozmaring, szerecsendió

Paradicsom: fokhagyma, kakkukfű, majoranna, rozmaringÚjházi 

Tyúkhús: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió

Zöldség levesek: bazsalikom, borsikafű, kakukkfű, lestyán, majoránna, petrezselyem, szerecsendió, tárkony
 
Húsok:

Bárány,ürü: borsikafű, curry, chili, feketebors, fokhagyma, kapor, köménymag, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, szegfűbors, tárkony, zsálya

Hal: babérlevél, bazsalikom, bors, borsikafű, citromfű, feketeüröm, kapor, kakukkfű, lestyán, rozmaring, tárkony, turbolya, zsálya

Sült halak: fokhagyma, kakukkfű, kapor, petrezselyem, rozmaring

Marhahúsok: babérlevél, boróka, bors, cayenne bors, Curryés Chili fűszerkeverék, fokhagyma, kakkukfű, kapor, köménymag, lestyán, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, szurokfű, zöldbors, zsázsa

Sertéssültek: babérlevél, cayenne bors, Curry fűszerkeverék,édeskömény, feketebors, fokhagyma, kakukkfű, köménymag, lestyán, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, tárkony, zsálya

Szárnyasok: bazsalikom, borsikafű, curry, feketebors, fokhagyma, kakkukfű, kapor, koriander, köménymag, majoranna, menta, pirospaprika, rozmaring, tárkony, zsálya

Vadételek: kakukkfű, koriander, rozmaring, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, zsálya
 
Főzelékek:

Bab: babérlevél, bazsalikom, borsikafű, gyömbér, fokhagyma, kapor, majoranna, petrezselyemgyökér, pirospaprika, tárkony

Borsó: tárkony

Burgonya: babérlevél, bors, gyömbér, majoránna, pirospaprika, tárkony

Édes káposzta: bors, borsikafű, kakukkfű, köménymag, pirospaprika

Kelkáposzta: bors, fokhagyma, köménymag, majoránna, pirospaprika

Savanyú káposzta: bazsalikom, kapor, pirospaprika

Lencse: babérlevél, borsikafű, citrom, fokhagyma, pirospaprika

Tök: gyömbér, kapor, pirospaprika
 
Saláták:

Burgonya:  feketebors, petrezselyemzöld, tárkony, zeller, vöröshagyma

Cékla: borsikafű, citromfű,kapribogyó, köménymag, torma

Gyümölcs: citrom, fahéj, narancshéj, rebarbara, szegfűszeg, vanília

Kukorica: fehérbors, petrezselyemzöld, vöröshagyma

Paradicsom: bazsalikom, rozmaring, vöröshagyma

Zöldbab: borsfű, citromfű, tárkony
 
Egyéb:

Tojásételek: bazsalikom, cayenne bors, kapor, kapribogyó, majoránna, metélőhagyma,  zsázsa

Káposztaételek: bazsalikom, babér, kömény, szemes bors

Uborkafélék: bazsalikom, fehér bors, fokhagyma, kapor, kakukkfű, tárkony

Rizsételek: currykeverék, gyömbér, sáfrány

Főzelékfélék: fokhagyma, gyömbér, kapor, kömény, majoránna, metélőhagyma, tárkonyű

Pizzák: bazsalikom, fokhagyma, kakukkfű, majoranna, oregánó, paprika

Saláták: bazsalikom, kapor, koriander, metélőhagyma, paprika, tárkony, zsázsa
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz