Elkészítési idő:
90
perc
Mennyiség:
4 fő
részére
Tészta
hozzávalói:
- 7 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 11 ek víz
- 2 ek olaj
Krém
hozzávalói:
- 7 tojás fehérje
- 7-10 ek cukor
- 2 csomag főző vaníliás
pudingpor
- 5-6 dl tej
Teteje:
- 4 dl hulala
- reszelt csoki
Elkészítése:
1. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral,
a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos kakaós lisztet.
Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 percig.
2. A pudingporból és a tejből a
megszokott módon pudingot készítünk, amit jól besűrítünk.
3. A tojások fehérjét a cukorral kemény
habbá verjük.
4. Még forrón összekeverjük a habbal
és a tészta tetejére kenjük, majd visszatesszük a sütőbe 10-15 percre
közepes hőfokon.
5. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a
felvert hulalát kenjük a tetejére és szórjuk meg reszelt csokival!