Babfőzelék - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    • 150 g húsos szalonna (füstölt)
    • 200 g bab - tarka
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 300 g burgonya (megtisztított, hámozott)
    • 3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
    • 2 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
    • 250 g tejföl (12%-os)
    • 1 teáskanál 
    • 2 csipet fehérbors (őrölt)
    • 1 L víz
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 10 perc az előkészület, 60 perc a főzés 70 perc

     
    Elkészítés: 

    1. A babot a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk.

    2. Másnap egy fazékba tesszük a csíkokra vágott füstölt szalonnát, a beáztatott babot, a vöröshagymát, a fokhagymát és a babérlevelet.
     
    3. Felöntjük 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk.

    4. Amikor a bab már majdnem megpuhult, beletesszük a kockára vágott burgonyát.
     
    5. Megvárjuk, amíg minden teljesen megpuhul, majd az edényt lehúzzuk a tűzről. A tejfölhöz adjuk a lisztet, teszünk hozzá a bab főzővizéből, és alaposan összekeverjük.
     
    6. A habarást a főzelékhez adjuk, majd folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.

    7. Melegen tálaljuk az elkészült babfőzeléket.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz