Hozzávalók:
A szószhoz:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 ml víz
- 3 csipet só
- 1 púpozott teáskanál oregánó (friss, vagy szárított)
- 1 púpozott teáskanál bazsalikom (friss, vagy szárított)
- 250 g sertéshús
- 250 g marhahús (darált)
- 200 g sűrített paradicsom
A tésztához:
- 2 L víz
- 1 kiskanál só
- 50 ml étolaj
- 300 g tészta - spagetti (száraz)
A díszítéshez:
- bazsalikom (friss, vagy szárított)
- sajt - parmezán
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 70 perc
Elkészítés:
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
2. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
3. Ledaráljuk a húsokat.
4. Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma.
5. Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket.
6. Készre pároljuk a húst - szükség esetén plusz vízzel, fedő alatt - kb 15-20 perc alatt. Ezután paradicsompürével összekeverjük, ha szükséges cukrozzuk. Pár perc alatt kissé összepirítjuk a paradicsommal is. Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja. Ezzel kész is a szósz!
7. A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 9 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
8. A szószt a tésztával összekeverve, sajttal megszórva, friss fűszerekkel dekorálva tálaljuk.