Bolognai spagetti - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek

     
    Hozzávalók:
     
    A szószhoz:
    • 4 evőkanál olívaolaj
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 50 ml víz
    • 3 csipet 
    • feketebors (őrölt)
    • 1 púpozott teáskanál oregánó (friss, vagy szárított)
    • 1 púpozott teáskanál bazsalikom (friss, vagy szárított)
    • 250 g sertéshús
    • 250 g marhahús (darált)
    • 200 g sűrített paradicsom
     
    A tésztához:
    • 2 L víz
    • 1 kiskanál 
    • 50 ml étolaj
    • 300 g tészta - spagetti (száraz)
     
    A díszítéshez:
    • bazsalikom (friss, vagy szárított)
    • sajt - parmezán
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 70 perc

     
    Elkészítés:
    1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
     
    2. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
     
    3. Ledaráljuk a húsokat.

    4. Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma.

    5. Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket.

    6. Készre pároljuk a húst - szükség esetén plusz vízzel, fedő alatt - kb 15-20 perc alatt. Ezután paradicsompürével összekeverjük, ha szükséges cukrozzuk. Pár perc alatt kissé összepirítjuk a paradicsommal is. Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja. Ezzel kész is a szósz!

    7. A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 9 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.

    8. A szószt a tésztával összekeverve, sajttal megszórva, friss fűszerekkel dekorálva tálaljuk.
     
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz