HOZZÁVALÓK:
- Hozzávalók:
- 1 kg csíkokra vágott
sertéscomb
- 15 dkg sertészsír
- 1 nagy fej hagyma
- 1 üveg zöldborsó
- 6 db 4-be vágott ecetes
csemegeuborka
- 4 pár virsli
- 2 dl tejföl (20%)
- 2 evőkanál liszt
- só
- bors
- apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
1. Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra
vágott sertéshúst.
2. 2-3 percig kevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy
ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. Ha a
hús félig megfőtt, hozzáadjuk a lecsurgatott zöldborsókonzervet és a négybe
vágott uborkát. Ízlés szerint sózzuk.
4. Mielőtt teljesen megfő, hozzáadjuk a
csíkokra vágott virslit is.
5. A tejfölt a liszttel, apróra vágott
petrezselyemzölddel és kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a
tokányhoz, ezután még 2 percig főzzük.
MEGJEGYZÉS
Ügyeljünk arra, hogy a hozzávalókat a víz mindig
ellepje, de ne legyen sok alatta. Tálalhatjuk csigatésztával, esetleg párolt
rizzsel. Nagyon kiadós és laktató.