Borsós Tokány - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    HOZZÁVALÓK:

    • Hozzávalók:
    • 1 kg csíkokra vágott sertéscomb
    • 15 dkg sertészsír
    • 1 nagy fej hagyma
    • 1 üveg zöldborsó
    • 6 db 4-be vágott ecetes csemegeuborka
    • 4 pár virsli
    • 2 dl tejföl (20%)
    • 2 evőkanál liszt
    • bors
    • apróra vágott petrezselyem

    Elkészítés:

    1. Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst. 

    2. 2-3 percig kevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    3. Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a lecsurgatott zöldborsókonzervet és a négybe vágott uborkát. Ízlés szerint sózzuk. 

    4. Mielőtt teljesen megfő, hozzáadjuk a csíkokra vágott virslit is. 

    5. A tejfölt a liszttel, apróra vágott petrezselyemzölddel és kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tokányhoz, ezután még 2 percig főzzük.
     
    MEGJEGYZÉS
    Ügyeljünk arra, hogy a hozzávalókat a víz mindig ellepje, de ne legyen sok alatta. Tálalhatjuk csigatésztával, esetleg párolt rizzsel. Nagyon kiadós és laktató.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz