Brassói aprópecsenye - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    • 80 dkg sertéscomb
    • 25 dkg szalonna (füstölt)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál lecsóalap
    • 1 nagy késhegynyi fehérbors (őrölt)
    • 1 nagy késhegynyi feketebors (őrölt)
    • 1 csapott teáskanál 
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 1 teáskanál majoránna
    • 3 dl víz (forró)
    • 1 kg burgonya
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 120 perc

    Elkészítés: 

    1. A húst csíkokra vágom, a vöröshagymát és fokhagymát megpucolom. A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágom és egy serpenyőben felteszem sülni.
     
    2. A vöröshagymát apró kockákra vágom. A kicsit megpirult és zsírt eresztett szalonnához hozzáteszem, majd üvegesre pirítom.
     
    3. A fokhagymát apróra vágom és hozzáteszem a vöröshagymához.
     
    4. Beleteszem a lecsóalapot, sózom-borsozom.
     
    5. Kicsit párolom, majd beleteszem a húst. Addig pirítom, míg szép fehér színe lesz a húsnak, eközben pedig levet ereszt.
     
    6. Pirospaprikával megszórom, elkeverem, ha szükséges vizet öntök hozzá. Majoránnával fűszerezem és kb. 40 percet főzöm. A húsnak nem kell teljesen puhának lennie.
     
    7. A burgonyát megpucolom, megmosom és kockára vágom. Sós vízben félig megfőzöm, kb. 15-20 perc alatt.
     
    8. A burgonyát leszűröm, és egy jénai tálba öntöm. Ráöntöm a húst is a szaftjával együtt. Ha sok lett a szaft, akkor nem kell ráönteni mindet.
     
    9. Nagyon óvatosan, a krumplit nem összetörve, összekeverem. Majd előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütöm.
     
    10. Savanyúsággal azon melegében tálalom. Jó étvágyat!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz