Hozzávalók:
- 80 dkg sertéscomb
- 25 dkg szalonna (füstölt)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál lecsóalap
- 1 nagy késhegynyi fehérbors (őrölt)
- 1 nagy késhegynyi feketebors (őrölt)
- 1 csapott teáskanál só
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál majoránna
- 3 dl víz (forró)
- 1 kg burgonya
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 120 perc
Elkészítés:
1. A húst csíkokra vágom, a vöröshagymát és fokhagymát megpucolom. A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágom és egy serpenyőben felteszem sülni.
2. A vöröshagymát apró kockákra vágom. A kicsit megpirult és zsírt eresztett szalonnához hozzáteszem, majd üvegesre pirítom.
3. A fokhagymát apróra vágom és hozzáteszem a vöröshagymához.
4. Beleteszem a lecsóalapot, sózom-borsozom.
5. Kicsit párolom, majd beleteszem a húst. Addig pirítom, míg szép fehér színe lesz a húsnak, eközben pedig levet ereszt.
6. Pirospaprikával megszórom, elkeverem, ha szükséges vizet öntök hozzá. Majoránnával fűszerezem és kb. 40 percet főzöm. A húsnak nem kell teljesen puhának lennie.
7. A burgonyát megpucolom, megmosom és kockára vágom. Sós vízben félig megfőzöm, kb. 15-20 perc alatt.
8. A burgonyát leszűröm, és egy jénai tálba öntöm. Ráöntöm a húst is a szaftjával együtt. Ha sok lett a szaft, akkor nem kell ráönteni mindet.
9. Nagyon óvatosan, a krumplit nem összetörve, összekeverem. Majd előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütöm.
10. Savanyúsággal azon melegében tálalom. Jó étvágyat!