Burgonyapüré - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    • 200 g burgonya
    • 80 ml 2,8%-os tej
    • 10 g vaj
    • 1 csipet szerecsendió (őrölt)
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 40 perc

     
    Elkészítés:
    1. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk. Egy fazékban felteszünk sós vizet forrni.
     
    2. Míg a víz melegszik, a burgonyákat nagyjából egyforma darabokra kockázzuk.
     
    3. A felaprított burgonyát a forrásban lévő vízbe dobjuk, és kb 30 perc alatt puhára főzzük.
     
    4. A megpuhult burgonyát leszűrjük, egy tálba tesszük, és alaposan áttörjük.
     
    5. Hozzáadjuk a vajat, a tej kb felét, és alaposan eldolgozzuk. Végül sóval, szerecsendióval beállítjuk a püré ízét. Figyelem! Lehet, hogy nem lesz szükség az összes tejre, ez mindig a burgonya víztartalmától függ. Ízlés szerint állítsuk be vele a püré állagát!
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz