Hozzávalók:
- 200 g burgonya
- 80 ml 2,8%-os tej
- 10 g vaj
- 1 csipet szerecsendió
(őrölt)
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 40 perc
Elkészítés:
1. A
burgonyákat meghámozzuk, megmossuk. Egy fazékban felteszünk sós vizet forrni.
2. Míg a
víz melegszik, a burgonyákat nagyjából egyforma darabokra kockázzuk.
3. A
felaprított burgonyát a forrásban lévő vízbe dobjuk, és kb 30 perc alatt
puhára főzzük.
4. A
megpuhult burgonyát leszűrjük, egy tálba tesszük, és alaposan áttörjük.
5. Hozzáadjuk
a vajat, a tej kb felét, és alaposan eldolgozzuk. Végül sóval, szerecsendióval
beállítjuk a püré ízét. Figyelem! Lehet, hogy nem lesz szükség az összes
tejre, ez mindig a burgonya víztartalmától függ. Ízlés szerint állítsuk be
vele a püré állagát!