Carbonara spagetti - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    A tésztához:
    • 2 L víz
    • 1 kiskanál 
    • 50 ml étolaj
    • 300 g tészta - spagetti (száraz)
     
    A szószhoz:
    • 100 g szalonna, bacon (nyers)
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 20 g búzaliszt (BL55)
    • 350 ml tejszín (30-32%-os)
    • fehérbors (őrölt)
     
    A tálaláshoz:
    • 40 g sajt - parmezán
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 25 perc

     
    Elkészítés:
    1. A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb. 9 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
     
    2. Az olíva olajat felhevítjük, közben a bacont felcsíkozzuk.
     
    3. A felhevített olajra tesszük a bacont, borsot.
     
    4. Rátesszük a fokhagymát, lisztet, és gyorsan összekeverjük, majd fél-egy percig pirítjuk. Ügyeljünk, hogy ne égjen meg a liszt!
     
    5. Tejszínnel felöntjük, híg tejföl állagúra sűrítjük a szószt rövid idő alatt, majd ízlés szerint sózzuk.
     
    6. A főtt, lecsöpögtetett tésztát alaposan belekeverjük a szószba. Tipp! Csak a szükséges mennyiséget keverjük be, amit rögtön tálalunk is, mert ha állni hagyjuk a tésztát a szószban, a tészta felszívja a tejszínt, és ekkor már nem lesz ízletes a spagettink!
     
    7. Parmezánnal alaposan megszórva tálaljuk!

     
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz