Hozzávalók:
A
tésztához:
- 2 L víz
- 1 kiskanál só
- 50 ml étolaj
- 300 g tészta -
spagetti (száraz)
A
szószhoz:
- 100 g szalonna,
bacon (nyers)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 g búzaliszt (BL55)
- 350 ml tejszín (30-32%-os)
A
tálaláshoz:
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 25 perc
Elkészítés:
1. A
tésztát enyhén sós, olajos vízben kb. 9 perc alatt készre főzzük, majd
leszűrjük, átmossuk.
2. Az
olíva olajat felhevítjük, közben a bacont felcsíkozzuk.
3. A
felhevített olajra tesszük a bacont, borsot.
4. Rátesszük
a fokhagymát, lisztet, és gyorsan összekeverjük, majd fél-egy percig pirítjuk.
Ügyeljünk, hogy ne égjen meg a liszt!
5. Tejszínnel
felöntjük, híg tejföl állagúra sűrítjük a szószt rövid idő alatt, majd ízlés
szerint sózzuk.
6. A
főtt, lecsöpögtetett tésztát alaposan belekeverjük a szószba. Tipp! Csak a
szükséges mennyiséget keverjük be, amit rögtön tálalunk is, mert ha állni
hagyjuk a tésztát a szószban, a tészta felszívja a tejszínt, és ekkor már nem
lesz ízletes a spagettink!
7. Parmezánnal
alaposan megszórva tálaljuk!