Csülkös bableves - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    A leves alaphoz:
    • 500 g szárazbab
    • 1 db sertéscsülök (füstölt)
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
    • 3 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
     
    A rántáshoz:
    • 2 evőkanál búzaliszt (BL55)
    • 1 evőkanál étolaj
    • 1 kávéskanál pirospaprika (őrölt)
    • 2 dl víz
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 180 perc

    Elkészítés:
    1. A babot előző este tálba tesszük és felöntjük vízzel, beáztatjuk. A csülköt darabokra vágjuk, és szintén beáztatjuk egy másik tálba. Ezt érdemes megkóstolni, mert csak akkor kell áztatni ha „jó” csülköt sikerült vennünk és nagyon sós lenne. Ha nem nagyon sós, akkor a csülök áztatását elhagyhatjuk.
     
    2. A répát, zöldséget meghámozzuk és felvágjuk hosszanti csíkokra.

    3. Egy nagyobb lábasba tesszük a babot, a feldarabolt csülköt (a csontot is, mert finom zamatot ad a levesnek), hozzáadjuk a répát, zöldséget felengedjük bő vízzel és feltesszük főzni. Addig főzzük, amíg a csülök és a bab is megfelelően puha lesz. (ez pár óra)

    4. Ha puhák, akkor elkészítjük a rántást. Az olajat forrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk.

    5. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről, adunk hozzá 1 kávéskanálnyi pirospaprikát és összekeverjük.
     
    6. Csap alá tesszük és kb. 2 dl vizet engedünk rá, folyamatosan keverjük, ne csomósodjon be.

    7. A levesre öntjük. Majd forralunk rajta egyet.
     
    8. És kész is! :)

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz