Hozzávalók:
A tészta főzéshez:
- 2 L víz
- 1 evőkanál étolaj
- 400 g tészta -
szélesmetélt (száraz)
- 1 nagy
csipet só
A tésztára:
- 150 g dió (egész)
- 100 g porcukor
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 20 perc
Elkészítés:
1. A
vízbe beleteszem a sót és az olajat, majd felteszem egy lábosban a tűzhelyre.
2. Közben
kimérem a diót és összeaprítom. Hozzáadom a porcukrot, és alaposan
összekeverem.
3. Amikor
forr a víz, beleteszem a tésztát, és kb. 10 perc alatt készre főzöm, időnként
megkeverve, nehogy letapadjon. Ha már puha a tészta, akkor leszűröm.
4. A
tésztát egy tányérra adagolom, és bőségesen megszórom a diós-porcukros
keverékkel.