Diós tészta - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
    Hozzávalók:
     
    A tészta főzéshez:
    • 2 L víz
    • 1 evőkanál étolaj
    • 400 g tészta - szélesmetélt (száraz)
    • 1 nagy csipet 
     
    A tésztára:
    • 150 g dió (egész)
    • 100 g porcukor
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 20 perc

    Elkészítés:

    1. A vízbe beleteszem a sót és az olajat, majd felteszem egy lábosban a tűzhelyre.

    2. Közben kimérem a diót és összeaprítom. Hozzáadom a porcukrot, és alaposan összekeverem.
     
    3. Amikor forr a víz, beleteszem a tésztát, és kb. 10 perc alatt készre főzöm, időnként megkeverve, nehogy letapadjon. Ha már puha a tészta, akkor leszűröm.
     
    4. A tésztát egy tányérra adagolom, és bőségesen megszórom a diós-porcukros keverékkel.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz