Eclair fánk - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Tésztához:

    HOZZÁVALÓK:
    • 10 dkg zsír
    • 10 dkg víz
    • 10 dkg liszt
    • 4 db egész tojás
    • csipet só
     
    ELKÉSZÍTÉSE:
    A vizet a zsírral, sóval feltesszük melegedni. (Vajat is használhatunk, de akkor a repedések kisebbek lesznek, nem lesz olyan "robbanásszerű" a tésztánk.) Én üstben szoktam "égetni", mert a gömbölyű fenekű üstben habverővel könnyebb keverni. A meleg keverékhez hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük a tűz felett, míg az üst faláról leválik a tészta. Ha hamar vettük le, akkor kisebbek lesznek a repedések rajta. Lehúzzuk a tűzhelyről, és állandó keverés közben hozzáadjuk az egész tojásokat.Keverjük. Sokáig. Simára kell keverni!
     
     
    Megvajazott, lisztezett sütőlemezt készítünk a sütéshez, de manapság már elterjedt a szilikon papír, ezt is használhatjuk. Nyomózsákból 10-12 cm hosszúságú babapiskóta alakzatot nyomunk. A sütés gőzös sütőben történik 180 °C fokon, kb.20 percig. Ezt otthoni körülmények között úgy érjük el, hogy a sütőlemezt kicsit megpermetezzük vízzel, mielőtt betesszük a sütőbe. A kihűlt tészták felső 1/3-át kávéval ízesített, felmelegített fondant-ba mártjuk. 
     
     
    A TÖLTELÉK:

    HOZZÁVALÓK:
    • 1 kg tejszínhab
    • 20 dkg porcukor
    • 1/2 dl kávé

    ELKÉSZÍTÉSE:
    A felvert tejszínhab egyharmadába belekeverjük a cukrot és a kávét, majd hozzáadjuk a többi tejszínhabot is. Levágjuk a fánkok cukormázas tetejét, megtöltjük a kávés habbal, majd rátesszük a kalapot. 
     
     
     
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz