Fahéjas Almaleves - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
 


  • Hozzávalók:

  • 60 dkg alma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • citromlé
  • szegfűszeg
  • Fahéj
 
Elkészítés: 

1. 1,5 liter vízbe csipetnyi sót, 10 dkg cukrot, 2-3 szem szegfűszeget és egy csipet fahéjat teszünk, majd összeforraljuk. 

2. 5 perc forralás után átszűrjük, majd a megtisztított almát felkockázva belerakjuk, megfőzzük.

3. Közben a tejszínből a liszttel habarást készítünk. 

4. Amikor az alma megfőtt, kiszedjük a léből, s a habarást állandó keverés mellett beleeresztjük. 

5. Forralás után visszarakjuk bele az almákat, s citrommal, cukorral ízesítjük.
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz