Hozzávalók:
A fasírthoz
- 500 g sertés
darált hús (sovány)
- 1.5 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás (közepes, "M"-es
méretű)
- 2 db zsemle
(szikkadt)
- só
- feketebors
(őrölt)
- fűszerpaprika
A beforgatáshoz:
A sütéshez:
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 50 perc
Elkészítés:
1. Olajon
megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.
2. Ha
egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát,
ráütjük a tojásokat is.
3. A
szikkadt zsemléket vízbe - esetleg tejbe - áztatjuk jó alaposan.
4. Beletesszük
a beáztatott és jól kifacsart zsemléket is a darált húsba. Fűszerezzük sóval,
borssal és pirospaprikával és alaposan kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza,
akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.
5. Vizes
kézzel golyókat formázunk belőle (én a pingpong labda nagyságúakat szeretem).
6. A
kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában forgassuk meg.
7. Végül
nem túl forró olajban süssük ki.