Fasírt - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    A fasírthoz
    • 500 g sertés darált hús (sovány)
    • 1.5 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
    • 2 db zsemle (szikkadt)
    • feketebors (őrölt)
    • fűszerpaprika
     
    A beforgatáshoz:
    • Zsemlemorzsa
     
    A sütéshez:
    • étolaj
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 50 perc
     
    Elkészítés:

    1. Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.
     
    2. Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is.
     
    3. A szikkadt zsemléket vízbe - esetleg tejbe - áztatjuk jó alaposan.
     
    4. Beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsemléket is a darált húsba. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával és alaposan kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.

    5. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle (én a pingpong labda nagyságúakat szeretem).

    6. A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában forgassuk meg.
     
    7. Végül nem túl forró olajban süssük ki.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz