Feketeerdő kocka - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók / 8 adag:
     
    A tésztához:
    • 12 db tojás
    • 31 dkg cukor
    • 4 ek víz
    • 2 ek napraforgó olaj
    • 10 evőkanál finomliszt
    • 8 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
     
    A krémhez:
    • 4 csomag vaníliás pudingpor
    • 8 ek cukor (kevesebb, ha a meggybefőtt cukrozott)
    • 2 üveg meggybefőtt
    • 72 dkg magozott meggybefőtt
     
    A tetejére:
    • 4 dl habtejszín (cukrozott)
    • 20 dkg étcsokoládé (reszelt)
    • 30 dkg meggybefőtt
    • 2 csomag habfix
     
    Elkészítés:

1. A 12 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és az étolajat.

2. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd a tojássárgás masszához adjuk.

3. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

4. A krémhez a pudingport, a cukrot a meggylével felfőzzük, majd hozzáadjuk a meggyet. Ha kicsit hűlt, rákenjük a kihűlt tésztára.

5. A tejszínből habot verünk (ha biztosak akarunk lenni, egy kis zseléfix port adhatunk hozzá), és a meggykrém tetejére simítjuk.

6. Nem marad más hátra, mint a díszítés: csokireszeléket és akár meggyszemeket is elhelyezhetünk a süteményünk tetején.
tepsi mérete: 22x30 cm
  •  
     
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz