Feketeerdő kocka - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek
Tartalomhoz ugrás
Főmenü:
Fő menü
Receptek
Fő ételek
Levesek
Hús ételek
Főzelékek
Kelt tészták
Sütemények, Deszertek
Mártás
Töltelékek
Italok
Egyébb
Fűszernövény infók
Melyik ételhez milyen fűszer illik?
Melyik fűszer mire jó?
Fűszerezés szabályai.
Receptek
Hozzávalók / 8 adag:
A tésztához:
12 db
tojás
31 dkg
cukor
4 ek
víz
2 ek
napraforgó olaj
10 evőkanál
finomliszt
8 ek
cukrozatlan kakaópor
1 csomag
sütőpor
A krémhez:
4 csomag
vaníliás pudingpor
8 ek
cukor
(kevesebb, ha a meggybefőtt cukrozott)
2 üveg meggybefőtt
72 dkg magozott
meggybefőtt
A tetejére:
4 dl
habtejszín
(cukrozott)
20 dkg
étcsokoládé
(reszelt)
30 dkg
meggybefőtt
2 csomag habfix
Elkészítés:
1. A 12 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és az étolajat.
2. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd a tojássárgás masszához adjuk.
3. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
4. A krémhez a pudingport, a cukrot a meggylével felfőzzük, majd hozzáadjuk a meggyet. Ha
kicsit hűlt
, rákenjük a
kihűlt tésztára
.
5. A tejszínből habot verünk (ha biztosak akarunk lenni, egy kis zseléfix port adhatunk hozzá), és a meggykrém tetejére simítjuk.
6. Nem marad más hátra, mint a díszítés: csokireszeléket és akár meggyszemeket is elhelyezhetünk a süteményünk tetején.
tepsi mérete: 22x30 cm
Fő menü
|
Receptek
|
Fűszernövény infók
|
Általános honlaptérkép
Vissza a tartalomhoz
|
Vissza a főmenühöz
Ahhoz, hogy ezen a honlapon kell engedélyezze a JavaScript használatát