Fokhagymakrémleves - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek

Hozzávalók / 4 adag:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 l víz
  • 1 db leveskocka
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál étkezési keményítő (vagy kukoricaliszt)
  •  ízlés szerint
  • fehérbors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • petrezselyem ízlés szerint (vagy metélőhagyma)
  • 5 dkg sajt (reszelt)
  • 4 szelet kenyér (pirítós)

Elkészítés:

1. Feltesszük a vizet forrni, majd beletesszük a leveskockát. Közben megtisztítjuk a fokhagymákat.

2. Mikor forr a víz, belenyomjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a tejszínben elkevert keményítőt. 

3. Újraforrástól számított 10 percig főzzük. Ha szükséges, utánasózzuk, borsozzuk. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy metélőhagymával.

4. Tálaláskor rászórjuk a  reszelt sajtot, és pirítós kenyeret kínálunk mellé.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz