
Hozzávalók / 4 adag:
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 l víz
- 1 db leveskocka
- 1 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál étkezési keményítő (vagy kukoricaliszt)
- só ízlés szerint
- fehérbors ízlés szerint (frissen őrölt)
- petrezselyem ízlés szerint (vagy metélőhagyma)
- 5 dkg sajt (reszelt)
- 4 szelet kenyér (pirítós)
Elkészítés:
1. Feltesszük a vizet forrni, majd beletesszük a leveskockát. Közben megtisztítjuk a fokhagymákat.
2. Mikor forr a víz, belenyomjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a tejszínben elkevert keményítőt.
3. Újraforrástól számított 10 percig főzzük. Ha szükséges, utánasózzuk, borsozzuk. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy metélőhagymával.
4. Tálaláskor rászórjuk a reszelt sajtot, és pirítós kenyeret kínálunk mellé.