Hozzávalók:
- 4 gerezd fokhagyma
- 280 g csirkemell
(filé)
- 4 evőkanál olívaolaj -
extra szűz
- 2 csipet só
- 2 csipet feketebors
(őrölt)
- 200 g tészta -
spagetti (száraz)
- 0.5 csokor petrezselyemzöld
- 2 csipet chili
(őrölt)
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 30 perc
Elkészítés:
1. A
csirkemellet apró kockákra vágjuk és egy evőkanál olivaolaj, só és bors
keverékébe bepácoljuk 1 egy órára.
2. Sós
vízben felrakjuk a tésztát főni, közben elkészíthetjük a "szószt".
3. A
fokhagymát megtisztítjuk és a gerezdeket nagyon apróra vágjuk, majd kissé
felhevített olívaolajon pár percig pirítjuk, alacsony lángon.
4. 2-3
perc után a fokhagymához adjuk a csirkemellett, az olívaolajos páccal együtt
és kb 8-10 perc alatt megsütjük, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
5. Mikor
megsült a csirkemell apróra vágjuk a petrezselymet és a hozzáadjuk.
6. Végül
jöhet a maradék olívaolaj, őrölt chili, só, bors, majd végül hozzákeverjük a
kifőtt spagettit is.
7. Esetlegesen
kevés parmezánnal megszórva, még melegen tálaljuk.