Fokhagymás-csirkés spagetti - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 280 g csirkemell (filé)
    • 4 evőkanál olívaolaj - extra szűz
    • 2 csipet 
    • 2 csipet feketebors (őrölt)
    • 200 g tészta - spagetti (száraz)
    • 0.5 csokor petrezselyemzöld
    • 2 csipet chili (őrölt)
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 30 perc

    Elkészítés:

    1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk és egy evőkanál olivaolaj, só és bors keverékébe bepácoljuk 1 egy órára.

    2. Sós vízben felrakjuk a tésztát főni, közben elkészíthetjük a "szószt".

    3. A fokhagymát megtisztítjuk és a gerezdeket nagyon apróra vágjuk, majd kissé felhevített olívaolajon pár percig pirítjuk, alacsony lángon.

    4. 2-3 perc után a fokhagymához adjuk a csirkemellett, az olívaolajos páccal együtt és kb 8-10 perc alatt megsütjük, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg.

    5. Mikor megsült a csirkemell apróra vágjuk a petrezselymet és a hozzáadjuk.
     
    6. Végül jöhet a maradék olívaolaj, őrölt chili, só, bors, majd végül hozzákeverjük a kifőtt spagettit is.
     
    7. Esetlegesen kevés parmezánnal megszórva, még melegen tálaljuk.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz