Hozzávalók:
A csokiitalhoz:
- 500 ml tejszín (30-32%-os)
- 100 ml 2,8%-os tej
- 200 g étcsokoládé (53%-os)
- 80 g cukor - barna
A díszítéshez (elhagyható):
- étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 20 perc
Elkészítés:
1. Egy lábasban a tejszínt, a tejet és a barnacukrot lassú tűzön, időnként megkeverve felforraljuk. Közben a csokoládét aprítsuk fel.
2. Ha felforrt, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett még egyszer felforraljuk.
3. Ha felforrt, levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén botmixerrel turmixolhatjuk kicsit, ha nem oldódik fel teljesen a csokoládé. Végül poharakba adagolva esetleg tejszínhabbal díszítve kínáljuk.