Forró csokoládé - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek

    Hozzávalók:
     
    A csokiitalhoz:
    • 500 ml tejszín (30-32%-os)
    • 100 ml 2,8%-os tej
    • 200 g étcsokoládé (53%-os)
    • 80 g cukor - barna
     
    A díszítéshez (elhagyható):
    • tejszínhab
    • étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 20 perc

    Elkészítés:

    1. Egy lábasban a tejszínt, a tejet és a barnacukrot lassú tűzön, időnként megkeverve felforraljuk. Közben a csokoládét aprítsuk fel.
     
    2. Ha felforrt, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett még egyszer felforraljuk.

    3. Ha felforrt, levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén botmixerrel turmixolhatjuk kicsit, ha nem oldódik fel teljesen a csokoládé. Végül poharakba adagolva esetleg tejszínhabbal díszítve kínáljuk.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz