Hozzávalók:
- 1 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
- 1 db petrezselyemgyökér,
avagy fehérrépa
- 1 szem burgonya
- 1 db alma
- 1 db uborka -
savanyú
- 285 g morzsolt
kukorica (konzerv, vagy friss)
- 375 g tejföl (20%-os)
- 1 teáskanál majonéz
- 1 bő
evőkanál mustár
- 1 kávéskanál porcukor
- 0.5 kávéskanál citromlé
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 50 perc
Elkészítés:
1. A
répát, petrezselyem gyökeret és burgonyát meghámozzuk, majd apró darabokra
vágjuk. Egy edénybe feltesszük, felöntjük vízzel, hogy ellepje és kb. fél óra
alatt puhára főzzük. Majd a vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni.
2. Az
almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és ugyanúgy apróra vágjuk. Az uborkát
szintén felvágjuk.
3. Ha
kihűlt, akkor az egészet összekeverjük.
4. A
tejfölhöz adjuk a majonézt, mustárt, átszitált porcukrot és kicsi citromlevet.
Összekeverjük.
5. Hozzáadjuk
a zöldségeket is ezt is elkeverjük.
6. Hűtőben
hagyjuk tejesen lehűlni.