Francia saláta - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek

    Hozzávalók:
    • 1 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
    • 1 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
    • 1 szem burgonya
    • 1 db alma
    • 1 db uborka - savanyú
    • 285 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
    • 375 g tejföl (20%-os)
    • 1 teáskanál majonéz
    • 1 bő evőkanál mustár
    • 1 kávéskanál porcukor
    • 0.5 kávéskanál citromlé
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 50 perc
     
    Elkészítés:

    1. A répát, petrezselyem gyökeret és burgonyát meghámozzuk, majd apró darabokra vágjuk. Egy edénybe feltesszük, felöntjük vízzel, hogy ellepje és kb. fél óra alatt puhára főzzük. Majd a vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni.

    2. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és ugyanúgy apróra vágjuk. Az uborkát szintén felvágjuk.

    3. Ha kihűlt, akkor az egészet összekeverjük.

    4. A tejfölhöz adjuk a majonézt, mustárt, átszitált porcukrot és kicsi citromlevet. Összekeverjük.
     
    5. Hozzáadjuk a zöldségeket is ezt is elkeverjük.
     
    6. Hűtőben hagyjuk tejesen lehűlni.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz