Hozzávalók:
- 700 g kelkáposzta
levél
- 2 szem burgonya
(megtisztított, hámozott)
- 1 közepes
fej vöröshagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db virsli
- 50 g szalonna -
kolozsvári
- 200 ml tejföl (20%-os)
- 1 evőkanál búzaliszt (BL55)
- köménymag (őrölt)
- majoránna
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 55 perc
Elkészítés:
1. A
burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk.
Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. --A hagymát, szalonnát is apróra
vágjuk.
2. A
szalonnát olajon megpirítjuk.
3. Majd
hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük.
4. Levesszük
a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük.
5. Rátesszük
a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt
köményt és öntünk, rá annyi vizet amennyi éppen ellepi.
6. Puhára
főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek. Ha puha, akkor hozzáadjuk a
karikára vágott virslit, aminek szintén nem kell hosszú idő.
7. Így
azonnal tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a lisztet, őrölt pirospaprikát,
összekeverjük egy habverővel ...
8. ...
adunk hozzá a levesből merőkanállal a levéből, jól összekeverjük és ráöntjük a
levesre.
9. Összeforraljuk
és kész is.