Frankfurti leves - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    • 700 g kelkáposzta levél
    • 2 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 3 evőkanál étolaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 db virsli
    • 50 g szalonna - kolozsvári
    • 200 ml tejföl (20%-os)
    • 1 evőkanál búzaliszt (BL55)
    • feketebors (őrölt)
    • köménymag (őrölt)
    • majoránna
    • fűszerpaprika
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 55 perc

    Elkészítés:

    1. A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. --A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk.

    2. A szalonnát olajon megpirítjuk.

    3. Majd hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük.

    4. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük.

    5. Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk, rá annyi vizet amennyi éppen ellepi.
     
    6. Puhára főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek. Ha puha, akkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit, aminek szintén nem kell hosszú idő.
     
    7. Így azonnal tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a lisztet, őrölt pirospaprikát, összekeverjük egy habverővel ...
     
    8. ... adunk hozzá a levesből merőkanállal a levéből, jól összekeverjük és ráöntjük a levesre.
     
    9. Összeforraljuk és kész is.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz