Gombapaprikás - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
      
    • 500 g gomba - csiperke/sampion
    • 1 evőkanál étolaj
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2 púpozott evőkanál fűszerpaprika
    • 1 teáskanál 
    • 4 evőkanál víz
    • 210 g tejföl (20%-os)
    • 2 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 50 perc

    Elkészítés: 

    1. Először a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük.
     
    2. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk.

    3. Aztán rádobjuk a felszeletelt gombát, pirospaprikát, sót, felaprított petrezselymet, és alaposan átforgatjuk.
     
    4. Átforgatás után, hogy az olajban a pirospaprika kicsit fel tudjon oldódni, de még ne égjen meg, rögtön öntünk is rá kevéske vizet. Lefedjük, és addig pároljuk a gombát, míg puha nem lesz.
     
    5. Ezalatt a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet egy habverővel.
     
    6. Mikor puhára párolódott a gomba, beleszedjük a tejfölt és alaposan elkeverjük.

    7. Nokedlivel, esetleg tejföllel, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz