Hozzávalók:
- 500 g gomba - csiperke/sampion
- 1 evőkanál étolaj
- 1 nagy
fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 púpozott
evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
- 4 evőkanál víz
- 210 g tejföl (20%-os)
- 2 púpozott
teáskanál búzaliszt
(BL55)
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 50 perc
Elkészítés:
1. Először
a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük.
2. A
vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk.
3. Aztán
rádobjuk a felszeletelt gombát, pirospaprikát, sót, felaprított petrezselymet,
és alaposan átforgatjuk.
4. Átforgatás
után, hogy az olajban a pirospaprika kicsit fel tudjon oldódni, de még ne
égjen meg, rögtön öntünk is rá kevéske vizet. Lefedjük, és addig pároljuk a
gombát, míg puha nem lesz.
5. Ezalatt
a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet egy habverővel.
6. Mikor
puhára párolódott a gomba, beleszedjük a tejfölt és alaposan elkeverjük.
7. Nokedlivel,
esetleg tejföllel, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.