Grízes tészta - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
      
    Hozzávalók:
      
    A tésztához:
    • 350 g tészta - szélesmetélt (száraz)
    • 1 L víz
    • 1 csipet 
     
    A grízhez:
    • 1 evőkanál étolaj
    • 120 g búzadara
    • 180 ml víz (meleg)
     
    A tálaláshoz:
    • házi lekvár
    • porcukor
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 20 perc

    Elkészítés:

    1. A tésztát a csipet sóval feltesszük főzni. Ahogy a leírás a tésztán úgy főzzük meg azt. Amíg ez fő addig a darát is elkészítjük.

    2. Az olajon megpirítjuk a búzadarát, állandó kevergetés mellett, mert az elején lassan, de aztán ha elindul, hamar pirul, és gyorsan le is tud égni.
     
    3. Ha megpirult, hozzáadjuk a meleg vizet, elkeverjük, (egyrészt vigyázzunk, a kicsapódó gőzzel, mert forró, másrészt ne ijedjünk meg egybe fog állni a gríz, de ahogy keverjük, jó lesz az) és addig pároljuk kis lángon, míg a víz elpárolog belőle, a dara megpuhul. Ez csak 1-2 perc.
     
    4. Levesszük a tűzről. A kifőtt tésztát hozzáöntjük és elkeverjük.

    5. Frissen, porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk! :)

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz