Hagymás bab - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek


      Hozzávalók 2 adagra:
      • 3 evőkanál étolaj
      • 200 g szalonna - kolozsvári (füstölt)
      • 2 fej vöröshagyma
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 2 csapott evőkanál kristálycukor
      • 500 g vörös bab - konzerv
      • 1 teáskanál 
      • feketebors (őrölt)
      • 0.5 teáskanál chili (őrölt)
      • 0.5 teáskanál római kömény - őrölt
      • víz
      TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
      60 perc
       
      1
      A szalonna bőrét levágjuk és felkockázzuk.
       

      2
      Az étolajon elkezdjük a szalonna zsírját kiolvasztani. A cukrot rászórjuk, elkeverjük. Ez szépen karamellizálódni fog.
        

      3
      Közben a vöröhagymát felkockázzuk, vagy felkarikázzuk. Ki hogy szereti. :)

      4
      Ha kiolvadt a szalonna zsírja, rádobjuk a vöröshagymát és rányomjuk a fokhagymát. Üvegesre pároljuk.

       
      5
      Ha szép üveges a hagyma, adjuk hozzá a babot és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Majd főzzük, míg elforrja a levét.

       
      6
      Közben fűszerezzük, ekkor még csak óvatosan.
       
      7
      Mikor a lé elfő - kb. 10 perc -, újra felöntöm vízzel és ismét elfőzöm róla. Ezt kb. 4-szer megcsinálom, míg a bab annyira szétő, hogy a kanalat bele lehessen állítani, de azért a babszemek még úgy-ahogy egyben vannak.
       
      8
      Az utolsó felöntésnél addig főzzük, hogy annyira hagyjuk zaftosra, amennyire mi magunk szeretnénk. Javallott egy kis zaftot hagyni rajta, mert ahogy hűl, még jócskán sűrűsödik! Megkóstoljuk, ha kell még bele fűszer, beállítjuk az ízét és kész is! Friss kenyérrel fogyasszuk! :)
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz