Kakaós csiga - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
     
    Hozzávalók:
     
    A tésztához:
    • 600 g búzaliszt (BL55)
    • 300 ml 2,8%-os tej
    • 50 g élesztő (friss)
    • 100 g vaj (olvasztott)
    • 0.5 teáskanál 
    • 2 evőkanál kristálycukor
    • 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
     
    A töltelékhez:
    • 100 g vaj
    • 12 evőkanál kristálycukor
    • 10 teáskanál kakaópor - holland
     
    A kenéshez
    • 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 125 perc

    Elkészítés:

    1. Tálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne.
     
    2. Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, az olvastott vajat és a tojást. Keverjük, össze majd kezdjük el jól összedolgozni, itt fokozatosan adagoljunk még hozzá annyi lisztet és addig dagasszuk, míg lágy tésztát kapunk.
     
    3. Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve 40 percig kelesztjük.
     
    4. Lisztezett deszkára tesszük, és jó nagyra kinyújtjuk, nekem az egész gyúrólapot befedi. (60*40 cm)
     
    5. A töltelékhez való cukrot és kakaóport összekeverjük egy tálban és félretesszük.
     
    6. A vajat megolvasztjuk, ráöntjük a tésztára és egy ecsettel egyenletesen elkenjük rajta.
     
    7. A cukros kakaóval egyenletesen behintjük a vajas felületet.
     
    8. Jó szorosan feltekerjük.
     
    9. 1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk.

    10. Szükség esetén kezünkkel kicsit lapítsuk ki a csigákat.
     
    11. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 20 percig pihentetjük.

    12. A tojást egy kis tálba villával felverjük, és ezzel megkenjük a csigákat. 200 C fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
     
    13. Szép és finom! :)

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz