Hozzávalók:
A káposztás részhez:
- 1.25 kg fejes
káposzta
- 5 evőkanál étolaj
- 4 púpozott
evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál só
A tészta főzéshez:
- 500 g tészta -
fodros nagykocka (szárazon)
- víz
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 35 perc
Elkészítés:
1. A
fejes káposztát 4 felé vágjuk, majd torzsáját kivágjuk.
2. Lereszeljük.
3. Megsózzuk,
kissé átforgatjuk, keverjük, és állni hagyjuk kb 20 percig. Majd alaposan
kinyomkodjuk belőle a levet, amit ereszt.
4. Egy
kicsi olajat melegítünk és rátesszük a cukrot, amit megpirítunk,
megkaramellizáljuk.
5. Ehhez
adjuk hozzá a kinyomkodott káposztát, és állandó keverés mellett barnára
pirítjuk.
6. Majd
megszórjuk őrölt borssal ízlés szerint.
7. Míg
pirítjuk a káposztát, egy fazékban vizet forralunk, amibe megfőzzük a tésztát.
8. Ha
megfőtt és a káposzta is készen van, leszűrjük a tésztát és a káposztához
adjuk.
9. És
készen is van! :)