Káposztás tészta - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
     
    Hozzávalók:
     
    A káposztás részhez:
    • 1.25 kg fejes káposzta
    • 5 evőkanál étolaj
    • 4 púpozott evőkanál kristálycukor
    • 1 evőkanál 
    • feketebors (őrölt)
     
    A tészta főzéshez:
    • 500 g tészta - fodros nagykocka (szárazon)
    • víz
    • étolaj
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 35 perc

    Elkészítés:
    1. A fejes káposztát 4 felé vágjuk, majd torzsáját kivágjuk.

    2. Lereszeljük.
     
    3. Megsózzuk, kissé átforgatjuk, keverjük, és állni hagyjuk kb 20 percig. Majd alaposan kinyomkodjuk belőle a levet, amit ereszt.
     
    4. Egy kicsi olajat melegítünk és rátesszük a cukrot, amit megpirítunk, megkaramellizáljuk.
     
    5. Ehhez adjuk hozzá a kinyomkodott káposztát, és állandó keverés mellett barnára pirítjuk.

    6. Majd megszórjuk őrölt borssal ízlés szerint.

    7. Míg pirítjuk a káposztát, egy fazékban vizet forralunk, amibe megfőzzük a tésztát.
     
    8. Ha megfőtt és a káposzta is készen van, leszűrjük a tésztát és a káposztához adjuk.

    9. És készen is van! :)
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz