Kincsesbánya - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Elkészitési idő: 60 perc

    Hozzávalók:
     
    Tészta:
    • 6 db tojás
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 1 cs sütőpor
     
    Krémhez:
    • 25 dkg margarin
    • 4 tojás sárgája
    • 20 dkg porcukor
    • 0,6 l tej
    • 4 ek liszt
    • 1 cs babapiskóta
    • 3 dl fekete kávé
    • rum ízlés szerint
    • 1 kis üveg 
     
    Extra Jam (baracklekvár)
     
    Habhoz:
    • 4 tojás fehérje
    • 9 ek cukor
     
     
    Elkészítése:

    1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad. Amikor kemény, beletesszük a tojás sárgákat, ezzel is egy kicsit tovább verjük.

    2. A lisztbe belekeverjük a sütőport és fakanállal óvatosan a habba keverjük. 

    3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük 180 fokon. 

    4. Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet: a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük. 

    5. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez keverjük. 

    6. A piskótát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskótára, majd ráöntjük a krémet. 

    7. A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk. 

    8. Csokit is lehet reszelni a tetejére.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz