Elkészitési idő: 60 perc
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 4 tojás sárgája
- 20 dkg porcukor
- 0,6 l tej
- 4 ek liszt
- 1 cs babapiskóta
- 3 dl fekete kávé
- rum ízlés szerint
- 1 kis üveg
Extra Jam (baracklekvár)
Habhoz:
- 4 tojás fehérje
- 9 ek cukor
Elkészítése:
1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk
és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább
verjük, míg a cukor el nem olvad. Amikor kemény, beletesszük a tojás sárgákat,
ezzel is egy kicsit tovább verjük.
2. A lisztbe belekeverjük a sütőport és
fakanállal óvatosan a habba keverjük.
3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük
180 fokon.
4. Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet: a tojás sárgákat
összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük.
5. A margarint habosra
keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez keverjük.
6. A piskótát megkenjük a
baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé
rárakjuk a lekváros piskótára, majd ráöntjük a krémet.
7. A habhoz a
tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére
simítjuk.
8. Csokit is lehet reszelni a tetejére.