Krumplifőzelék - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    Az alaphoz:
    • 1 kg burgonya
    • 2 evőkanál étolaj
    • 0.5 közepes fej vöröshagyma
    • 1 csipet 
    • 1 csipet fehérbors (őrölt)
    • 1 púpozott teáskanál fűszerpaprika
    • 5 db babérlevél (friss, vagy szárított)
    • 100 ml víz
    • 1200 ml víz
    • 1 nagy csipet majoránna
    • 0.5 evőkanál ételecet (10%-os)
     
    A habaráshoz:
    • 200 ml tejföl (20%-os)
    • 60 g búzaliszt (BL55)
    • Víz
     
    A tálaláshoz:
    • Kolbász
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 70 perc

    Elkészítés:

    1. A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd addig mossuk, míg a víz ki nem tisztul rajta.

    2. A vöröshagymát felkockázzuk, majd olajon pirítani kezdjük.
     
    3. Ha üvegessé vált a hagyma, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.

    4. A receptben szereplő első, kisebb mennyiségű vízzel felöntjük, hogy a paprika ne égjen meg.
     
    5. A krumpliról leöntjük a vizet, és a hagymához tesszük a babérlevéllel együtt.
     
    6. A receptben szereplő második, nagyobb mennyiségű vízzel felöntjük.
     
    7. Közepes lángon, lefedve addig főzzük, míg a borgonya megpuhul. Kb 30 perc.

    8. Míg a burgonya fő, habarást készítünk. A liszthez adjuk a tejfölt, és simára, csomómentesre keverjük. Ha csomós marad, egy kevés vízzel hígíthatjuk. Ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát is.
     
    9. Behabarjuk a főzeléket. A forró léből egy merőkanálnyit folyamatos keverés mellett hozzácsurgatunk a habaráshoz, majd hozzáöntjük a felhígított habarást a krumplihoz. Egyenletesen elkeverjük benne.
     
    10. Addig főttük, míg a kellő sűrűség ki nem alakul, a lisztes ízérzet el nem múlik. Ez 1-2 perc. Hozzáadjuk az ecetet, készre ízesítjük a főzeléket.

    11. Saját zsírján pirított kolbásszal tálaljuk.
     
    12. Akár a kiforrt kolbászzsírral lecsurgathatjuk a kész krumplifőzeléket tálaláskor.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz