Krumplis tészta - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    A burgonyás alaphoz:
    • 3 evőkanál étolaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • feketebors (őrölt)
    • fűszerpaprika
    • 1 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
    • 100 ml víz
     
    A tészta:
    • 500 g tészta - nagykocka (szárazon)
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 40 perc

    Elkészítés:

    1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a burgonyákat meghámozzuk, és pici kockákra vágjuk. Minél kisebbekre vágjuk, annál hamarabb megpuhul.
     
    2. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, őrölt borsót, sót.
     
    3. És az apróra vágott burgonyát is.
     
    4. Felöntjük a vízzel, majd fedő alatt tartalék lángon puhára pároljuk. (Én addig szoktam párolni fedő alatt, míg a krumpli magától szétesik, de épp csak annyira hogy már pürés, de még van benne bőven egész burgonya. Ez kb 30 perc), akkor nem kell burgonyanyomó hozzá.
     
    5. Néha azért kevergessük meg, hogy le ne égjen. Amíg a burgonya megpuhul, a tésztát bő sós vízben megfőzzük a tasakon található leírás szerint.

    6. Ha a burgonya megpuhult a kifőtt, leszűrt tésztát hozzáadjuk és összekeverjük.

    7. Kész is a krumplis tészta! :)
     
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz