Hozzávalók:
A
burgonyás alaphoz:
- 3 evőkanál étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- só
- feketebors
(őrölt)
- fűszerpaprika
- 1 kg burgonya
(megtisztított, hámozott)
- 100 ml víz
A
tészta:
- 500 g tészta -
nagykocka (szárazon)
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 40 perc
Elkészítés:
1. A
vöröshagymát apróra vágjuk, a burgonyákat meghámozzuk, és pici kockákra
vágjuk. Minél kisebbekre vágjuk, annál hamarabb megpuhul.
2. A
hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, őrölt borsót,
sót.
3. És az
apróra vágott burgonyát is.
4. Felöntjük
a vízzel, majd fedő alatt tartalék lángon puhára pároljuk. (Én addig szoktam
párolni fedő alatt, míg a krumpli magától szétesik, de épp csak annyira hogy
már pürés, de még van benne bőven egész burgonya. Ez kb 30 perc), akkor nem
kell burgonyanyomó hozzá.
5. Néha
azért kevergessük meg, hogy le ne égjen. Amíg a burgonya megpuhul, a tésztát
bő sós vízben megfőzzük a tasakon található leírás szerint.
6. Ha a
burgonya megpuhult a kifőtt, leszűrt tésztát hozzáadjuk és összekeverjük.
7. Kész
is a krumplis tészta! :)