Hozzávalók:
- 250 g tészta -
lebbencs (száraz)
- 1 dl étolaj
- 1 db sárgarépa
(nyers, nagyobb)
- 1 db petrezselyemgyökér
- fehérrépa (nagyobb)
- 1 közepes
fej burgonya
- 1 szelet karalábé
- 1 szelet zellergumó
(nyers)
- petrezselyemzöld
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 késhegynyi fehérbors
(őrölt)
- 1 késhegynyi feketebors
(őrölt)
- 1 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
- 3 L víz
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 90 perc
Elkészítés:
1. A
zöldségeket megpucoljuk, tetszőlegesen feldaraboljuk, megmossuk.
2. A
tésztát, ha szükséges eltördeljük, majd az olajon megpirítjuk. Vigyázzunk,
mert könnyen leég.
3. Mikor
a tészta megpirult, hozzáadjuk a zöldségeket, összekeverjük. Lehúzzuk a
tűzről, rászórjuk pirospaprikát, sót, ételízesítőt és a borsot, összekeverjük,
majd felengedjük a vízzel.
4. Addig
főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak, kb. 1 óra hossza, de sokban függ a
zöldségek nagyságától. Megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk. Jó étvágyat!
Leírás:
Egyszerű, gyors tésztaleves, a lebbencsleves receptje. Arra kell figyelni, hogy a tészta ne égjen meg, és csak annyit főzzünk belőle, ami el is fogy, mert különben nem marad másnapra leve a levesnek. :)