Lebbencsleves - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
    Hozzávalók:
     
    • 250 g tészta - lebbencs (száraz)
    • 1 dl étolaj
    • 1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
    • 1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
    • 1 közepes fej burgonya
    • 1 szelet karalábé
    • 1 szelet zellergumó (nyers)
    • petrezselyemzöld
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 1 késhegynyi fehérbors (őrölt)
    • 1 késhegynyi feketebors (őrölt)
    • 1 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
    • 3 L víz
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 90 perc

    Elkészítés:
    1. A zöldségeket megpucoljuk, tetszőlegesen feldaraboljuk, megmossuk.

    2. A tésztát, ha szükséges eltördeljük, majd az olajon megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnyen leég.
     
    3. Mikor a tészta megpirult, hozzáadjuk a zöldségeket, összekeverjük. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk pirospaprikát, sót, ételízesítőt és a borsot, összekeverjük, majd felengedjük a vízzel.

    4. Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak, kb. 1 óra hossza, de sokban függ a zöldségek nagyságától. Megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk. Jó étvágyat!

    Leírás:

    Egyszerű, gyors tésztaleves, a lebbencsleves receptje. Arra kell figyelni, hogy a tészta ne égjen meg, és csak annyit főzzünk belőle, ami el is fogy, mert különben nem marad másnapra leve a levesnek. :)
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz