Lencseleves - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    hozzávalók / 4 adag:

    • 200 g lencse
    • 1 db sárgarépa
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 4 db babérlevél
    •  ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 2 ek tejföl
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 kk fűszerpaprika
    • 1 kk mustár
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 kk ecet
     
    Elkészítés:

  • 1. A lencsét pár órára beáztatjuk.


2. Áztatás után, hideg vízbe a meghámozott, egészbe hagyott hagymákkal, felaprított sárgarépával, sóval és babérlevéllel odatesszük főni.

3. Lisztből és tejfölből habarást készítünk, amit zúzott fokhagymával, őrölt borssal és paprikával ízesítünk.

4. Mikor a lencse megpuhul, ezzel sűrűsítjük be a levest.

5. Összeforraljuk, majd a mustárral, ecettel, cukorral elvégezzük az utóízesítést.


     
    Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz