Lencseleves - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek
Tartalomhoz ugrás
Főmenü:
Fő menü
Receptek
Fő ételek
Levesek
Hús ételek
Főzelékek
Kelt tészták
Sütemények, Deszertek
Mártás
Töltelékek
Italok
Egyébb
Fűszernövény infók
Melyik ételhez milyen fűszer illik?
Melyik fűszer mire jó?
Fűszerezés szabályai.
Receptek
hozzávalók / 4 adag:
200 g
lencse
1 db
sárgarépa
2 közepes fej
vöröshagyma
4 db
babérlevél
só
ízlés szerint
bors
ízlés szerint
1 evőkanál
finomliszt
2 ek
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
1 kk
fűszerpaprika
1 kk
mustár
1 teáskanál
cukor
1 kk
ecet
Elkészítés:
1. A lencsét pár órára beáztatjuk.
2. Áztatás után, hideg vízbe a meghámozott, egészbe hagyott hagymákkal, felaprított sárgarépával, sóval és babérlevéllel odatesszük főni.
3. Lisztből és tejfölből habarást készítünk, amit zúzott fokhagymával, őrölt borssal és paprikával ízesítünk.
4. Mikor a lencse megpuhul, ezzel sűrűsítjük be a levest.
5. Összeforraljuk, majd a mustárral, ecettel, cukorral elvégezzük az utóízesítést.
Fő menü
|
Receptek
|
Fűszernövény infók
|
Általános honlaptérkép
Vissza a tartalomhoz
|
Vissza a főmenühöz
Ahhoz, hogy ezen a honlapon kell engedélyezze a JavaScript használatát