Madártej - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    Az angolkrémhez:
    • 100 g tojássárgája (1 db = 15 gramm)
    • 80 g kristálycukor
    • 500 ml 3,5 %-os tej
    • 2 db vaníliarúd (belseje)
     
    A habgaluskákhoz:
    • 3 db tojásfehérje
    • 0.5 g 
    • 1 L víz
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: + 60 perc hűtés 40 perc

    Elkészítés:

    1. Először a habgaluskákat készítjük el. A tojásfehérjéket jó kemény habbá verjük.
     
    2. Egy nagy, legalább 3-4 literes lábasban vizet forralunk.

    3. A lassú forrásban lévő vízbe (vízbe mártott) evőkanállal tojásnyi galuskákat szaggatunk a felvert habból. Egyszerre csak 3-at, 4-et tegyünk a fazékba, hogy a galuskáknak legyen helyük megnőni!

    4. Ha felemelkedett a hab, óvatosan megfordítjuk, és kb fél percig főzzük takaréklángon.

    5. Szűrőkanállal egy külön tálra óvatosan félretesszük a kész habgaluskákat.

    6. Elkészítjük az angolkrémet. Az összes összetevőt turmixoljuk össze, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett melegítsük 85 C-ig vízgőz fölött, majd gyorsan hűtsük le. FIGYELEM! Ha vaníliarudat használunk, azt természetesen ne turmixoljuk bele. Azt majd félbevágva tesszük a krémbe, mikor a vízgőzre tesszük a keveréket melegíteni.
     
    7. Ha kihűlt, szedjük ki a tálakba, tegyük rájuk a habgaluskákat, és tegyük hűtőbe őket. FIGYELEM! Ha a krém esetleg darabos, ikrás lesz, szűrjük át, vagy turmixoljuk össze még egyszer, mielőtt a tálakba szedjük.
     
    8. És már kész is!
     
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz