Hozzávalók:
Az angolkrémhez:
- 100 g tojássárgája
(1 db = 15 gramm)
- 80 g kristálycukor
- 500 ml 3,5 %-os tej
- 2 db vaníliarúd
(belseje)
A habgaluskákhoz:
- 3 db tojásfehérje
- 0.5 g só
- 1 L víz
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: + 60
perc hűtés 40 perc
Elkészítés:
1. Először
a habgaluskákat készítjük el. A tojásfehérjéket jó kemény habbá verjük.
2. Egy
nagy, legalább 3-4 literes lábasban vizet forralunk.
3. A
lassú forrásban lévő vízbe (vízbe mártott) evőkanállal tojásnyi galuskákat
szaggatunk a felvert habból. Egyszerre csak 3-at, 4-et tegyünk a fazékba, hogy
a galuskáknak legyen helyük megnőni!
4. Ha
felemelkedett a hab, óvatosan megfordítjuk, és kb fél percig főzzük
takaréklángon.
5. Szűrőkanállal
egy külön tálra óvatosan félretesszük a kész habgaluskákat.
6. Elkészítjük
az angolkrémet. Az összes összetevőt turmixoljuk össze, és lassú tűzön,
folyamatos keverés mellett melegítsük 85 C-ig vízgőz fölött, majd gyorsan
hűtsük le. FIGYELEM! Ha vaníliarudat használunk, azt természetesen ne
turmixoljuk bele. Azt majd félbevágva tesszük a krémbe, mikor a vízgőzre
tesszük a keveréket melegíteni.
7. Ha
kihűlt, szedjük ki a tálakba, tegyük rájuk a habgaluskákat, és tegyük hűtőbe
őket. FIGYELEM! Ha a krém esetleg darabos, ikrás lesz, szűrjük át, vagy
turmixoljuk össze még egyszer, mielőtt a tálakba szedjük.
8. És
már kész is!