Mákos pite - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    A tésztához:
    • 300 g búzaliszt (BL55)
    • 200 g margarin
    • 1 db tojássárgája
    • 180 g porcukor
    • 5 g sütőpor
    • 0.5 db citrom reszelt héja
    • 1 púpozott evőkanál tejföl (20%-os)
     
    A töltelékhez:
    • 200 g porcukor
    • 80 g margarin
    • 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
    • 0.5 db citrom (héja, és leve)
    • 1 csipet 
    • 12 g vaníliás cukor - bourbon
    • 200 g búzaliszt (BL55)
    • 5 g sütőpor
    • 200 g mák (darált)
    • 250 ml 2,8%-os tej
     
    A töltelék alá:
    • sárgabarack lekvár
     
    A tetejére kenéshez:
    • 1 db tojásfehérje
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 100 perc

    Elkészítés:

    1. A liszthez hozzáadjuk a margarint, majd összemorzsoljuk őket. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és puha tésztává gyúrjuk össze, amit a hűtőbe teszünk pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük.
     
    2. A cukrot, a puha margarint és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a 1/2 citrom reszelt héját és levét, csipet sót, vaníliát.
     
    3. A lisztben elkeverjük az átszitált sütőport. A tojásos masszához adjuk apránként, felváltva a lisztet, mákot, és a tejet. Majd jól összekeverjük a masszát.
     
    4. Egy 35x25 cm-es tepsit kivajazunk, liszttel megszórjuk. A tésztát 2 felé osztjuk és az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk, majd a tepsibe tesszük.
      
    5. Ezt megkenjük a lekvárral, majd a mákos masszát ráöntjük, ...

    6. ... amit befedünk a másik kinyújtott lappal. Villával megszurkáljuk, és tojásfehérjével megkenjük.
     
    7. 180 C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük. Érdemes tűpróbát végezni, hogy biztosan megsült-e. Kihűlés után szeleteljük.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz