Meggyes piskóta - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    • 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
    • 100 ml víz
    • 150 g kristálycukor
    • 200 g búzaliszt (BL55)
    • 80 ml étolaj
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 250 g meggy (magozott)
    • 1 csipet 
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 15 perc elkészítés, 25 perc sütés 40 perc

    Elkészítés:

    1. Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy tálban kemény habbá verjük.
     
    2. A tojássárgáját cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat.
     
    3. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a csipet sót, majd a lisztet a tojássárgájás cukrot és a habbá vert fehérjét laza mozdulatokkal összekeverjük.
     
    4. Sütőpapírral kibéleljük egy 15x25 cm-es forma alját, beleöntjük a tésztát.

    5. Megszórjuk a friss, vagy befőtt magozot meggyel.

    6. 180 C-ra előmelegített sütőbe tegyük be, majd mikor betettük, akkor vegyük fel a hőfokot 200 C-ra. Így nem kap hirtelen magas hőt, és nem lesz a közepe olyan púpos, mint egy hegy. :) 25-30 perc alatt megsütjük a sütit légkeverés nélkül.

    7. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz