Hozzávalók:
- 3 db tojás (közepes, "M"-es
méretű)
- 100 ml víz
- 150 g kristálycukor
- 200 g búzaliszt (BL55)
- 80 ml étolaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 250 g meggy
(magozott)
- 1 csipet só
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 15
perc elkészítés, 25 perc sütés 40 perc
Elkészítés:
1. Kettéválasztjuk
a tojásokat. A fehérjét egy tálban kemény habbá verjük.
2. A
tojássárgáját cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáöntjük az
olajat.
3. A
liszthez hozzákeverjük a sütőport és a csipet sót, majd a lisztet a
tojássárgájás cukrot és a habbá vert fehérjét laza mozdulatokkal
összekeverjük.
4. Sütőpapírral
kibéleljük egy 15x25 cm-es forma alját, beleöntjük a tésztát.
5. Megszórjuk
a friss, vagy befőtt magozot meggyel.
6. 180
C-ra előmelegített sütőbe tegyük be, majd mikor betettük, akkor vegyük fel a
hőfokot 200 C-ra. Így nem kap hirtelen magas hőt, és nem lesz a közepe olyan
púpos, mint egy hegy. :) 25-30 perc alatt megsütjük a sütit légkeverés nélkül.
7. Porcukorral
megszórva tálaljuk.