Elkészítési idő: 60
perc
Hozzávalók:
Az
első réteghez:
- 25 dkg édes keksz (darálva
vagy összetörve)
- 10 dkg porcukor átszitálva
- 15 dkg margarin
(szobahőmérsékletű)
- 1 tasak vaníliacukor
A második
réteghez:
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg porcukor
- 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
kemény habbá verve
- 1/2 tasak zselatin
A harmadik
réteghez:
- 1 tasak házi krémes krém
- 8 dl tej
A negyedik
réteghez:
- 3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
- 1/2 tasak zselatin
Elkészítése:
Az első
réteg elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, és egy
magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg
kell, hogy tartsa a töltelékeket.
Második
réteg elkészítése:
A túrót burgonyanyomón átpasszírozzuk,
összekeverjük a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak
zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenjük a kekszes
alapra.
Harmadik
réteg elkészítése:
8 dl tejjel 3 perc alatt keményre
verjük a krémport, majd ezt tesszük a túrós rétegre.
Negyedik
réteg elkészítése:
Kemény tejszínhabot készítünk, és a
1/2 dl vízben feloldott zselatint belekeverjük, majd a vaníliás krémre
simítjuk.
Tetejére csokireszeléket, olvasztott
csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként