Mesy szelet - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Elkészítési idő: 60 perc
     
    Hozzávalók:
     
    Az első réteghez:
    • 25 dkg édes keksz (darálva vagy összetörve)
    • 10 dkg porcukor átszitálva
    • 15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
    • 1 tasak vaníliacukor
     
    A második réteghez:
    • 50 dkg tehéntúró
    • 15 dkg porcukor
    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín) kemény habbá verve
    • 1/2 tasak zselatin
     
    A harmadik réteghez:
    • 1 tasak házi krémes krém
    • 8 dl tej
     
    A negyedik réteghez:
    • 3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 1/2 tasak zselatin
     
     
    Elkészítése:

    Az első réteg elkészítése:
    A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket.

    Második réteg elkészítése:
    A túrót burgonyanyomón átpasszírozzuk, összekeverjük a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenjük a kekszes alapra.

    Harmadik réteg elkészítése:
    8 dl tejjel 3 perc alatt keményre verjük a krémport, majd ezt tesszük a túrós rétegre.

    Negyedik réteg elkészítése:
    Kemény tejszínhabot készítünk, és a 1/2 dl vízben feloldott zselatint belekeverjük, majd a vaníliás krémre simítjuk.
    Tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz