Mustáros gombás sertéstokány - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    A tokányhoz:
    • 1 evőkanál sertészsír
    • 2 fej vöröshagyma
    • 750 g sertéscomb
    • 100 ml víz
    • 1 csapott teáskanál 
    • 1 csapott mokkáskanál feketebors (őrölt)
    • 250 g gomba - csiperke/sampion
    • 200 ml tejföl (20%-os)
    • 1 evőkanál mustár
     
    A tálaláshoz:
    • 4 marék tészta - szarvacska (szárazon)
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 70 perc

    Elkészítés:

    1. Egy serpenyőben felolvasztom a zsírt, és a felkockázott hagymát elkezdem megpirítani rajta.
     
    2. Hozzáadom a csíkokra szeletelt sertéscombot, sóval és borssal ízesítem. Minden oldalát alaposan megpirítom, majd puhára főzöm. Folyamatosan figyelem, hogy legyen alatta elég folyadék, ha kell vízzel pótolom.
     
    3. Közben a gombát felvágom és kikeverem a mustárt a tejföllel.
     
    4. Amikor a hús már majdnem teljesen puha rádobom a gombát és együtt készre főzöm őket.

    5. Amikor már a gomba is puhára főtt, és a hús kicsit megpirult ráöntöm a mustáros tejfölt és felforralom.
     
    6. Kifőtt tésztával vagy nokedlivel tálalom.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz