Hozzávalók:
A
tokányhoz:
- 1 evőkanál sertészsír
- 2 fej vöröshagyma
- 750 g sertéscomb
- 100 ml víz
- 1 csapott
teáskanál só
- 1 csapott
mokkáskanál feketebors
(őrölt)
- 250 g gomba - csiperke/sampion
- 200 ml tejföl (20%-os)
- 1 evőkanál mustár
A
tálaláshoz:
- 4 marék tészta -
szarvacska (szárazon)
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 70 perc
Elkészítés:
1. Egy
serpenyőben felolvasztom a zsírt, és a felkockázott hagymát elkezdem
megpirítani rajta.
2. Hozzáadom
a csíkokra szeletelt sertéscombot, sóval és borssal ízesítem. Minden oldalát
alaposan megpirítom, majd puhára főzöm. Folyamatosan figyelem, hogy legyen
alatta elég folyadék, ha kell vízzel pótolom.
3. Közben
a gombát felvágom és kikeverem a mustárt a tejföllel.
4. Amikor
a hús már majdnem teljesen puha rádobom a gombát és együtt készre főzöm őket.
5. Amikor
már a gomba is puhára főtt, és a hús kicsit megpirult ráöntöm a mustáros
tejfölt és felforralom.
6. Kifőtt
tésztával vagy nokedlivel tálalom.