Hozzávalók:
A nokedli tésztához:
- 100 g búzaliszt (BL55)
- 1 db tojás (nagyobb,
"L"-es méretű)
- 60 ml víz
A főzéshez:
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 15 perc
Elkészítés:
1. Felteszünk
egy lábasban vizet forrni.
2. Az
összetevőket egy edénybe mérjük.
3. Fakanállal,
kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a
galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható.
4. A
nokedliszaggatót a víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és
vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
5. Ha a
nokedlik feljöttek a víz színére, valószínűleg már jók is. Figyelem! Ha
túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!
6. A
készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, lecsöpögtetjük, és szervírozzuk.