Nokedli - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    A nokedli tésztához:
    • 100 g búzaliszt (BL55)
    • 1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
    • 60 ml víz
     
    A főzéshez:
    • Víz
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 15 perc
     
    Elkészítés:

    1. Felteszünk egy lábasban vizet forrni.

    2. Az összetevőket egy edénybe mérjük.

    3. Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható.
     
    4. A nokedliszaggatót a víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.

    5. Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, valószínűleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!

    6. A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, lecsöpögtetjük, és szervírozzuk.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz