Omlós krémes - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek

Hozzávalók:

Tészta:
  • 30 dkg liszt
  • 7 dkg margarin
  • 10 g szalalkáli
  • 2 ek porcukor
  • annyi tej, hogy a tészta összeálljon

Krém:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

Elkészítése:

1. A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. 

2. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi hátoldalán. 180 fokon kb 8-10 perc alatt. Halvány sárgák legyenek a lapok. Ne süssük túl! 

3. Amikor levesszük a tepsiről vigyázzunk, mert nagyon törékenyek.

4. A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt kihabosítjuk a margarinnal és a cukrokkal, majd a citromhéjat is belekeverjük.

5. Leteszünk egy lapot, rákenjük a krém felét, még egy lap, a maradék krém és az utolsó lappal befedjük. 

6. Porcukorral megszórva pihentetjük egy éjszakát, majd másnap szeleteljük.

Tipp:
A krémbe lehet tenni citromlevet is.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz