Hozzávalók:
A tésztához:
- 180 g búzaliszt (BL55)
- 360 ml 2,8%-os tej
- 2 db tojás (nagyobb,
"L"-es méretű)
- 2 evőkanál étolaj
- 1 csipet só
- 1 nagy
csipet kristálycukor
A sütéshez:
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 20 perc
Elkészítés:
1. Először
egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés
közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi
összetevőt is hozzáadjuk. Ha teljesen sima a keverék, jöhet a következő lépés.
(A tej adagolással állítjuk be a tészta sűrűségét. Van, hogy elég az alap tej
mennyiség is, de ha erősebb a lisztünk, több tej is szükséges, hogy ne legyen
túl sűrű a tészta. Tejszín sűrűségűre hígítsuk a tésztát)
2. Felhevítjük
a serpenyőt - ha szükséges, pár csepp olajjal.
3. Ha
felmelegedett, annyit öntünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony
palacsintákat kapjunk.
4. Ha az
egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a
palacsinta.
5. Töltésig
egymásra halmozva, lefóliázva, hűtőben tároljuk, persze a legjobb frissen
fogyasztani.