Palacsinta - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek

    Hozzávalók:
     
    A tésztához:
    • 180 g búzaliszt (BL55)
    • 360 ml 2,8%-os tej
    • 2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
    • 2 evőkanál étolaj
    • 1 csipet 
    • 1 nagy csipet kristálycukor
     
    A sütéshez:
    • étolaj
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 20 perc

    Elkészítés:

    1. Először egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk. Ha teljesen sima a keverék, jöhet a következő lépés. (A tej adagolással állítjuk be a tészta sűrűségét. Van, hogy elég az alap tej mennyiség is, de ha erősebb a lisztünk, több tej is szükséges, hogy ne legyen túl sűrű a tészta. Tejszín sűrűségűre hígítsuk a tésztát)
     
    2. Felhevítjük a serpenyőt - ha szükséges, pár csepp olajjal.

    3. Ha felmelegedett, annyit öntünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony palacsintákat kapjunk.
     
    4. Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a palacsinta.

    5. Töltésig egymásra halmozva, lefóliázva, hűtőben tároljuk, persze a legjobb frissen fogyasztani.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz