Paprikás csirke - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    Az alaphoz:
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 evőkanál étolaj
    • feketebors (őrölt)
    • fűszerpaprika
    • 5 db csirkecomb
    • Víz
     
    A habaráshoz:
    • 330 g tejföl (20%-os)
    • 1 evőkanál búzaliszt (BL55)
     
    A körethez:
    • nokedli
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 60 perc

    Elkészítés:

    1. A hagymák héját eltávolítjuk, apróra vágjuk.

    2. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, levesszük a tűzről és adunk hozzá őrölt fekete borsot, őrölt pirospaprikát, elkeverjük. Rögtön önthetünk hozzá egy deci vizet, hogy meg ne égjen a paprika.
     
    3. A csirkecombokat kettévágjuk és alaposan megmossuk. Hozzáadjuk a csirkecombokat a hagymás részhez. Felöntjük kevés vízzel, ami épp ellepi, majd 1 óra alatt puhára főzzük.

    4. A tejfölt egy kis tálba tesszük, elkeverjük benne a lisztet, és ezt a húshoz adjuk, alaposan elkeverjük és összeforraljuk őket.
     
    5. Forrón, nokedlivel, vagy tésztával tálaljuk.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz