Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál étolaj
- só
- feketebors
(őrölt)
- fűszerpaprika
A habaráshoz:
- 330 g tejföl (20%-os)
- 1 evőkanál búzaliszt (BL55)
A körethez:
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 60 perc
Elkészítés:
1. A
hagymák héját eltávolítjuk, apróra vágjuk.
2. A
hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, levesszük a tűzről és adunk hozzá
őrölt fekete borsot, őrölt pirospaprikát, elkeverjük. Rögtön önthetünk hozzá
egy deci vizet, hogy meg ne égjen a paprika.
3. A
csirkecombokat kettévágjuk és alaposan megmossuk. Hozzáadjuk a csirkecombokat
a hagymás részhez. Felöntjük kevés vízzel, ami épp ellepi, majd 1 óra alatt
puhára főzzük.
4. A
tejfölt egy kis tálba tesszük, elkeverjük benne a lisztet, és ezt a húshoz
adjuk, alaposan elkeverjük és összeforraljuk őket.
5. Forrón,
nokedlivel, vagy tésztával tálaljuk.