Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 evőkanál étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika (nagyobb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 ml víz
- 2 púpozott teáskanál fűszerpaprika
- 1 púpozott teáskanál köménymag (őrölt)
- 750 g burgonya
- 750 ml víz
- 200 g kolbász
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ:
90 perc
Elkészítés:
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
2. A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, átmossuk, vízbe tesszük.
3. A paprikát, paradicsomot felkockázzuk.
4. Egy lábasban olajat melegítünk, beletesszük a felkockázott vöröshagymát. Ha a vöröshagyma üveges lett, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, fokhagymát, majd felöntjük vízzel.
5. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt, fűszerpaprikát is. Kb 5 perc alatt addig főzzük a pörkölt alapot, míg a paradicsom teljesen meg nem puhul.
6. A kész alapra rátesszük a burgonyát, felöntjük vízzel, és közepes hőfokon puhára főzzük a burgonyát - kb 45 perc.
7. Mikor érezzük, hogy a burgonya majdnem jó - kb 10 perccel az elkészülés előtt -, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt.
8. A kész paprikás krumplit ízlésünknek megfelelően fűszerezzük sóval, borssal.
9. Forrón tálaljuk! Savanyú uborkát, vagy uborkasalátát, fehér kenyeret adjunk mellé! Jó étvágyat!