Paprikás krumpli - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek


    Hozzávalók 4 adaghoz:
     
    • 4 evőkanál étolaj
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 db paradicsom
    • 1 db paprika (nagyobb)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 50 ml víz
    • 2 púpozott teáskanál fűszerpaprika
    • 1 púpozott teáskanál köménymag (őrölt)
    • 750 g burgonya
    • 750 ml víz
    • 200 g kolbász
    • feketebors (őrölt)
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ:
    90 perc
     
    Elkészítés:

    1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
      
    2. A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, átmossuk, vízbe tesszük.
     
    3. A paprikát, paradicsomot felkockázzuk.
     
    4. Egy lábasban olajat melegítünk, beletesszük a felkockázott vöröshagymát. Ha a vöröshagyma üveges lett, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, fokhagymát, majd felöntjük vízzel.
     
    5. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt, fűszerpaprikát is. Kb 5 perc alatt addig főzzük a pörkölt alapot, míg a paradicsom teljesen meg nem puhul.
     
    6. A kész alapra rátesszük a burgonyát, felöntjük vízzel, és közepes hőfokon puhára főzzük a burgonyát - kb 45 perc. 
     
    7. Mikor érezzük, hogy a burgonya majdnem jó - kb 10 perccel az elkészülés előtt -, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt.
     
    8. A kész paprikás krumplit ízlésünknek megfelelően fűszerezzük sóval, borssal.

    9. Forrón tálaljuk! Savanyú uborkát, vagy uborkasalátát, fehér kenyeret adjunk mellé! Jó étvágyat!
     
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz