Hozzávalók:
A tésztához:
- 150 ml házi tej / teljes tej
- 1 csipet kristálycukor
- 3 dkg élesztő (friss)
- 100 ml olívaolaj -
extra szűz
- 70 dkg búzaliszt (BL55)
- 2 dkg só
- 220 ml víz
A feltéthez:
- 45 dkg tejföl (20%-os)
- 1 csapott
teáskanál só
- 30 dkg csirkemell
sonka
- 30 dkg ananász
- 30 dkg morzsolt
kukorica (konzerv, vagy friss)
- 1 db paradicsom
- 30 dkg sajt - edámi
- 2 csapott
evőkanál oregánó
(morzsolt)
- 1 leheletnyi bazsalikom (friss, vagy
szárított)
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 80 perc
Elkészítés:
1. A
tejet meglangyosítom hozzáadom a kristálycukrot és az élesztőt. Hagyom had'
fusson fel az élesztő.
2. Egy
tálba öntöm a lisztet hozzáadom a sót, elkeverem. Mélyedést készítek és
beleöntöm az élesztős tejet, az olívaolajat. Elkezdem lassan összedolgozni és
folyamatosan öntöm hozzá a langyos vizet. (ha kell még egy kis víz adjunk
hozzá, a tészta puha rugalmas könnyen nyújtható állagú legyen)
3. A
kész tésztát, kigömbölyítjük tetejét vékonyan lisztezzük, ruhával letakarva
legalább 30 percig kelesztjük meleg helyen.
4. A
megkelt tésztát két fele vesszük kinyújtjuk és olajjal kent vékonyan
lisztezett tepsibe tesszük. Késsel párszor szúrjunk bele, hogy a levegő ki
tudjon "menni" belőle.
5. 180 C
fokos sütőben 4-5 percig sütjük, hogy egy kis színt kapjon, majd rátesszük a
feltétet. A tejfölt kikeverem a sóval és a tésztára kenem, erre jön a sonka az
ananász, a kukorica, a paradicsom az oregánó, a reszelt sajt. Addig sütjük míg
a sajt megpirul. Sütőből kivéve szórjuk bazsalikommal.