Pizza - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
     
    Hozzávalók:
     
    A tésztához:
    • 150 ml házi tej / teljes tej
    • 1 csipet kristálycukor
    • 3 dkg élesztő (friss)
    • 100 ml olívaolaj - extra szűz
    • 70 dkg búzaliszt (BL55)
    • 2 dkg 
    • 220 ml víz

    A feltéthez:
    • 45 dkg tejföl (20%-os)
    • 1 csapott teáskanál 
    • 30 dkg csirkemell sonka
    • 30 dkg ananász
    • 30 dkg morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
    • 1 db paradicsom
    • 30 dkg sajt - edámi
    • 2 csapott evőkanál oregánó (morzsolt)
    • 1 leheletnyi bazsalikom (friss, vagy szárított)

    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 80 perc

    Elkészítés: 

    1. A tejet meglangyosítom hozzáadom a kristálycukrot és az élesztőt. Hagyom had' fusson fel az élesztő.

    2. Egy tálba öntöm a lisztet hozzáadom a sót, elkeverem. Mélyedést készítek és beleöntöm az élesztős tejet, az olívaolajat. Elkezdem lassan összedolgozni és folyamatosan öntöm hozzá a langyos vizet. (ha kell még egy kis víz adjunk hozzá, a tészta puha rugalmas könnyen nyújtható állagú legyen)

    3. A kész tésztát, kigömbölyítjük tetejét vékonyan lisztezzük, ruhával letakarva legalább 30 percig kelesztjük meleg helyen.

    4. A megkelt tésztát két fele vesszük kinyújtjuk és olajjal kent vékonyan lisztezett tepsibe tesszük. Késsel párszor szúrjunk bele, hogy a levegő ki tudjon "menni" belőle.
     
    5. 180 C fokos sütőben 4-5 percig sütjük, hogy egy kis színt kapjon, majd rátesszük a feltétet. A tejfölt kikeverem a sóval és a tésztára kenem, erre jön a sonka az ananász, a kukorica, a paradicsom az oregánó, a reszelt sajt. Addig sütjük míg a sajt megpirul. Sütőből kivéve szórjuk bazsalikommal.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz