Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 300 ml paradicsomlé
- 1 evőkanál búzaliszt (BL55)
- 1 közepes
fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 0.5 kávéskanál só
- 0.5 db citrom leve
- 1 késhegynyi feketebors
(őrölt)
- 1 csapott
teáskanál kristálycukor
- 2 kávéskanál pizza
fűszerkeverék
A tésztához:
- 600 g búzaliszt (BL55)
- 50 g élesztő (friss)
- 2 db tojássárgája
- 4 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál só
- 300 ml 2,8%-os tej
- 1 csapott
teáskanál kristálycukor
A töltelékhez:
- 170 g morzsolt
kukorica (konzerv, vagy friss)
- 150 g trappista sajt
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 180 perc
Elkészítés:
1. A
pizzamártáshoz az olajon megdinszteljük a hagymákat, meghintjük liszttel, majd
felöntjük a paradicsomlével. Belerakjuk a fűszereket, és jól összeforraljuk.
2. Betesszük
a tészta hozzávalóit a kenyérsütő tartályába. Tészta dagasztás-kelesztés
programon elindítjuk a gépet. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Amikor
megkelt kivesszük, két részre osztjuk a tésztát. Figyelem! Általános irányelv,
hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a
só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
3. Egyenként
kinyújtjuk a tésztákat, megkenjük pizzamártással, megszórjuk a kukoricával, és
a reszelt sajttal.
4. Feltekerjük,
betesszük őket a fagyasztóba 20 percre.
5. Ujjnyi
szeletekre vágjuk és nem túl szorosan tepsibe egymás mellé rakjuk a csigákat.
6. Előmelegített
sütőben kb 170-180 C fokon készre sütjük.