Pizzás csiga - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    A töltelékhez:
    • 300 ml paradicsomlé
    • 1 evőkanál búzaliszt (BL55)
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál étolaj
    • 0.5 kávéskanál 
    • 0.5 db citrom leve
    • 1 késhegynyi feketebors (őrölt)
    • 1 csapott teáskanál kristálycukor
    • 2 kávéskanál pizza fűszerkeverék
     
    A tésztához:
    • 600 g búzaliszt (BL55)
    • 50 g élesztő (friss)
    • 2 db tojássárgája
    • 4 evőkanál étolaj
    • 1 teáskanál 
    • 300 ml 2,8%-os tej
    • 1 csapott teáskanál kristálycukor
     
    A töltelékhez:
    • 170 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
    • 150 g trappista sajt
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 180 perc

    Elkészítés:

    1. A pizzamártáshoz az olajon megdinszteljük a hagymákat, meghintjük liszttel, majd felöntjük a paradicsomlével. Belerakjuk a fűszereket, és jól összeforraljuk.

    2. Betesszük a tészta hozzávalóit a kenyérsütő tartályába. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Amikor megkelt kivesszük, két részre osztjuk a tésztát. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
     
    3. Egyenként kinyújtjuk a tésztákat, megkenjük pizzamártással, megszórjuk a kukoricával, és a reszelt sajttal.
     
    4. Feltekerjük, betesszük őket a fagyasztóba 20 percre.

    5. Ujjnyi szeletekre vágjuk és nem túl szorosan tepsibe egymás mellé rakjuk a csigákat.

    6. Előmelegített sütőben kb 170-180 C fokon készre sütjük.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz