Rakott palacsinta - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    A palacsintához:
    • 600 g búzaliszt (BL55)
    • 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
    • 1 csipet adalékmentes só
    • 100 ml étolaj
    • 700 ml 2,8%-os tej
    • 700 ml víz (szóda)
     
    A lekvár töltelékhez:
    • 300 g sárgabarack lekvár
     
    A diós töltelékhez:
    • 200 g dió (darált)
    • 100 g kristálycukor
    • 100 ml tejszín (30-32%-os)
     
    A kakaós töltelékhez:
    • 40 g kakaópor - holland
    • 100 g kristálycukor
     
    A túrós töltelékhez:
    • 250 g tehéntúró (félzsíros)
    • 100 g kristálycukor
    • 100 ml tejföl (20%-os)
    • 1 db citrom reszelt héja
     
    A tetejére:
    • 4 db tojásfehérje
    • 50 g kristálycukor
    • 90 g sárgabarack lekvár
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 120 perc

    Elkészítés:

    1. Egy edénybe tesszük a lisztet, közepébe ütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, és apránként felesbe hozzáadjuk a tejet és szódát, úgy hogy közben egy habverővel kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Ezt addig tesszük így, míg megfelelő az állaga. Se nem híg, se nem sűrű. És legvégül belekeverjük az olajat is.

    2. A serpenyőt felforrósítjuk, beleteszünk 1 teáskanál olajat megvárjuk, míg forró lesz és 1 merőkanálnyit (ez függ attól mekkora az a merőkanál, nekem van egy kisebbem direkt erre a célra) teszünk a masszából, közben úgy döntjük a serpenyőt, hogy eloszlassuk egyenletesen. Amikor az egyik fele már jó akkor megfordítjuk. Hamar megsül, nem igen lehet mellőle elmászkálni, Én legalábbis 2 tepsivel sütöm, és így szinte folyamatosan van mit csinálni, ahogy sülnek. Minden darabnál teszek 1 teáskanál olajat a serpenyőbe és csak ezután teszem a masszát bele.
     
    3. A töltelékeket is elkészítjük. A kakaóshoz a kakaóport, és a cukrot összekeverjük.

    4. A dióshoz a darált dióhoz adjuk a cukrot, a tejszínt és összefőzzük.
     
    5. A túróshoz a túrót összetörjük, hozzáadjuk a további hozzávalókat, és összekeverjük.

    6. Én egy 22 cm átmérőjű tortaformában szeretem összeállítani, az alját kenjük ki vajjal. Az első palacsintát vékonyan megkenjük a dió töltelékkel, erre jön az első palacsinta. 
     
    7. Majd jöhet a túró töltelék, erre ismét palacsinta. Megszórjuk a kakaóval, ismét palacsinta majd megkenjük lekvárral. És kezdjük, előröl. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a töltelék vagy a palacsinta, vagy úgy gondoljuk elég magas lesz.
     
    8. Ha befejeztük a rétegezést, akkor a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a lekvárt, és óvatosan beleforgatjuk a habba.
     
    9. Ezt egy kanállal a legfelső palacsinta tetejére tornyozzuk.

    10. 180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk 5-10 percre, míg szép piros lesz a hab.
     
    11. Majd élvezzük a mennyei rakott palacsinta ízét! :)

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz