Hozzávalók:
A húshoz:
- 2 db tojás (közepes, "M"-es
méretű)
A sütéshez:
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 25 perc
Elkészítés:
1. A
csirkemelleket felszeleteljük, átmossuk és két folpack között kiklopfoljuk,
hogy a hús rostjai fellazuljanak. Esetleg nagyon enyhén a húsokat klopfolás
után meg lehet sózni, ha valaki igényli.
2. Fontos,
hogy a tojást jól verjük fel panírozás előtt, különben nyúlós, ragacsos marad.
A felvert tojásba ne tegyünk sót!
3. Először
lisztbe, majd tojásba, végül a házi, durva szemcséjű zsemlemorzsába forgassuk
be a hússzeleteket.
4. Egyenletes
és tökéletes fedés kell mindenhol.
5. Forró,
kb. 180 C-os olajban szép aranybarnára sütjük mindkét oldalát pár perc alatt.
6. Rizzsel
vagy hasábburgonyával fogyasszuk ezt az egyszerű és nagyszerű ételt! ;)