Rántott hús - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    A húshoz:
    • 700 g csirkemell (filé)
    • 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
    • búzaliszt (BL55)
    • Zsemlemorzsa
     
    A sütéshez:
    • étolaj
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 25 perc

    Elkészítés:

    1. A csirkemelleket felszeleteljük, átmossuk és két folpack között kiklopfoljuk, hogy a hús rostjai fellazuljanak. Esetleg nagyon enyhén a húsokat klopfolás után meg lehet sózni, ha valaki igényli.

    2. Fontos, hogy a tojást jól verjük fel panírozás előtt, különben nyúlós, ragacsos marad. A felvert tojásba ne tegyünk sót!
     
    3. Először lisztbe, majd tojásba, végül a házi, durva szemcséjű zsemlemorzsába forgassuk be a hússzeleteket.
     
    4. Egyenletes és tökéletes fedés kell mindenhol.
     
    5. Forró, kb. 180 C-os olajban szép aranybarnára sütjük mindkét oldalát pár perc alatt.
     
    6. Rizzsel vagy hasábburgonyával fogyasszuk ezt az egyszerű és nagyszerű ételt! ;)

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz