Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál lecsóalap
- 2 bögre rizs -
fehér (száraz)
- 1 késhegynyi fehérbors
(őrölt)
- 1 késhegynyi feketebors
(őrölt)
- 0.5 dl étolaj
- 6 bögre víz
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 120 perc
Elkészítés:
1. A
hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Kevés olajat hevítünk, ebben a
vöröshagymát üvegesre pirítjuk.
2. A
hagymát sózzuk, így több levet ereszt, majd borsozzuk. Hozzáadjuk a lecsós
alapot és kb. 5-6 percig hagyjuk még pirulni.
3. Beletesszük
a húst, és fehéredésig pirítjuk. Hagyjuk, hogy levet eresszen. Mikor már úgy
látjuk, hogy nem enged több levet, akkor pirospaprikával színezzük.
4. Összekeverjük,
majd 4 bögre vízzel felöntjük. Felforraljuk, majd fedő alatt puhára főzzük.
Közben, ha szükséges pótoljuk a vizet és sózzuk. Nem biztos, hogy szükséges a
6 bögre víz!
5. Mikor
a hús megpuhult, beleöntjük a rizst, és sűrűn kavargatva készre főzzük.
6. A
gázt akkor zárjuk el alatta, mikor már éppen csak egy kevés lé van a rizsen.
Ekkor lefedjük, és hagyjuk állni, hogy a rizs magába szívja a megmaradt levet.
7. Savanyúsággal,
még melegen kínáljuk. Jó étvágyat!