Rizseshús - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    • 1 kg sertéscomb
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 1 evőkanál lecsóalap
    • 2 bögre rizs - fehér (száraz)
    • 1 késhegynyi fehérbors (őrölt)
    • 1 késhegynyi feketebors (őrölt)
    • 0.5 dl étolaj
    • 6 bögre víz
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 120 perc
     
    Elkészítés:

    1. A hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Kevés olajat hevítünk, ebben a vöröshagymát üvegesre pirítjuk.

    2. A hagymát sózzuk, így több levet ereszt, majd borsozzuk. Hozzáadjuk a lecsós alapot és kb. 5-6 percig hagyjuk még pirulni.
     
    3. Beletesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Hagyjuk, hogy levet eresszen. Mikor már úgy látjuk, hogy nem enged több levet, akkor pirospaprikával színezzük.
     
    4. Összekeverjük, majd 4 bögre vízzel felöntjük. Felforraljuk, majd fedő alatt puhára főzzük. Közben, ha szükséges pótoljuk a vizet és sózzuk. Nem biztos, hogy szükséges a 6 bögre víz!
     
    5. Mikor a hús megpuhult, beleöntjük a rizst, és sűrűn kavargatva készre főzzük.
     
    6. A gázt akkor zárjuk el alatta, mikor már éppen csak egy kevés lé van a rizsen. Ekkor lefedjük, és hagyjuk állni, hogy a rizs magába szívja a megmaradt levet.
     
    7. Savanyúsággal, még melegen kínáljuk. Jó étvágyat!
     
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz