Rizsfelfújt (Rizskoch) - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    A felfújthoz:
    • 250 g rizs - fehér (száraz)
    • 1 L 2,8%-os tej
    • 200 ml víz
    • 1 csipet 
    • 150 g kristálycukor
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 1 teáskanál vanília eszencia
    • 20 g mazsola
    • 5 db tojássárgája
    • 5 db tojásfehérje
    • 2 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
    • 50 g vaj
     
    A tepsihez:
    • vaj
    • Zsemlemorzsa
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 220 perc

    Elkészítés:

    1. A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben.

    2. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.

    3. Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul.

    4. Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és a vanília esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni.
     
    5. Ha a tejberizs kihűlt, egy nagy üstbe szedjük, és átkeverjük. Ezután a rizskochnak egy kb 18 x 30 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kimorzsázunk.
     
    6. A puha vajat a tojássárgával kihabosítjuk, és óvatosan, egy fakanállal hozzákeverjük a tejberizshez.
     
    7. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a tejberizshez, végül óvatosan hozzákeverjük a lisztet is.
     
    8. A kivajazott majd morzsával megszórt formába öntjük a masszát.
     
    9. 200 C-os sütőben aranybarnára sütjük, ez kb 40 perc hőlégkeverés nélkül.

    10. Tálaláskor tetszés szerint megszórjuk porcukorral, citromhéjjal, és lekvárral tálaljuk.
     
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz