Hozzávalók:
- 30 g vaj
- 2 csapott
evőkanál búzaliszt
(BL55)
- 300 ml 2,8%-os tej
- 1 csapott
mokkáskanál só
- 2 csipet fehérbors
(őrölt)
- 1 késhegynyi szerecsendió
(őrölt)
- 20 g sajt - parmezán
- 20 g gouda sajt
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 5
perc az előkészület, 10 perc a főzés 15 perc
Elkészítés:
1. A
sajtokat kis lyukú reszelőn lereszeljük.
2. A
tejet elkezdjük forralni. Egy másik edénybe tesszük a vajat és elkezdjük
hevíteni. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön
2-3 percig pirítjuk. A keveréshez célszerű egy habverőt használni, így nem
lesz csomós.
3. Hozzáadjuk
a forró tejet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval. Folyamatos
kevergetés mellett, lassú tűzön 7-8 perc alatt készre főzzük.
4. Az
edényt lehúzzuk a tűzről, a reszelt sajtokat a mártáshoz adjuk. Addig
kevergetjük, amíg a sajt teljesen bele nem olvad.
5. És
már tálalhatjuk is az elkészült sajtszószt. :)