Sajtszósz - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    • 30 g vaj
    • 2 csapott evőkanál búzaliszt (BL55)
    • 300 ml 2,8%-os tej
    • 1 csapott mokkáskanál 
    • 2 csipet fehérbors (őrölt)
    • 1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
    • 20 g sajt - parmezán
    • 20 g gouda sajt
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 5 perc az előkészület, 10 perc a főzés 15 perc
     
    Elkészítés:

    1. A sajtokat kis lyukú reszelőn lereszeljük.

    2. A tejet elkezdjük forralni. Egy másik edénybe tesszük a vajat és elkezdjük hevíteni. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön 2-3 percig pirítjuk. A keveréshez célszerű egy habverőt használni, így nem lesz csomós.

    3. Hozzáadjuk a forró tejet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval. Folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön 7-8 perc alatt készre főzzük.

    4. Az edényt lehúzzuk a tűzről, a reszelt sajtokat a mártáshoz adjuk. Addig kevergetjük, amíg a sajt teljesen bele nem olvad.
     
    5. És már tálalhatjuk is az elkészült sajtszószt. :)

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz