Sárgaborsó főzelék - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    Az áztatáshoz:
    • 500 g sárgaborsó (száraz)
    • 1.5 L víz
     
    A főzéshez:
    • 2 bő evőkanál olívaolaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 L víz
    • 1.5 teáskanál só - tengeri
    • 4 db babérlevél (friss, vagy szárított)
    • feketebors (őrölt)
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 
    1 éjszaka áztatás + 90 perc elkészítés 90 perc

    Elkészítés:

    1. A száraz sárgaborsót előző nap átmossuk, majd háromszoros mennyiségű vízben beáztatjuk minimum egy éjszakára.
     
    2. Másnap leöntjük róla a vizet.
     
    3. A vöröshagymát felkockázzuk és egy lábasban az olajon megfonnyasztjuk.
     
    4. Mikor megvan, rányomjuk a fokhagymát, rátesszük a lecsurgatott sárgaborsót és felöntjük a receptben leírt második vízzel.
     
    5. Most beletesszük a babérlevelet, borsot, sót.

    6. Fedő alatt, de résnyi helyet hagyva a gőznek készre főzzük a főzeléket. Az elfőtt vizet pótolva puhára főzzük a sárgaborsót - még pár dl biztosan kelleni fog. Rendszeresen keverjük meg, könnyen le tud égni!

    7. Kb. 70-80 perc alatt készre fő. Nem sűrítjük, magától is beton keménységűre tud sűrűsödni. Sok recept ír rántást bele, de a sárgaborsó főzelék esetében ez egy evolúciós zsákutca! Semmi szükség a rántásra, csak elrontja! A rendszeres kevergetést ne feledjük!

    8. Mikor készre főtt, ha simára szeretnénk a főzeléket, vagy túl hígnak találjuk, kicsit botmixerrel turmixoljunk rá. Ez a lépés csak igény szerint szükséges.

    9. Kész is a remek sárgaborsó főzelék! :)

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz