Hozzávalók:
A
pörkölthöz:
- 700 g sertés
apróhús
- 6 evőkanál étolaj
- 1.5 közepes
fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg savanyú
káposzta
- 700 ml víz
- 1 teáskanál köménymag
(őrölt)
- 4 teáskanál fűszerpaprika
A
habaráshoz:
- 350 ml tejföl (20%-os)
- 30 g búzaliszt (BL55)
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 100 perc
Elkészítés:
1. A
sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.
2. A
hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre
pirítjuk.
3. Rátesszük
a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a
pirospaprikát, és párolás közben hozzáadjuk a fokhagymát, valamint az őrölt
köményt is.
4. A
pörköltet felöntjük vízzel, és fedő alatt félpuhára pároljuk - kb 40 perc.
5. A
savanyú káposztát jó alaposan átmossuk, a pörkölthöz adjuk.
6. Lefedve,
lassan készre pároljuk. Mikor a hús készre párolódott, utánízesítjük sóval.
7. Elkészítjük
a habarást. A habaráshoz a tejfölt, a lisztet habverővel simára keverjük, a
pörkölt levéből egy merőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz - hőkiegyenlítük.
Ha ez kész, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban adjuk a habarást a
húshoz. Ezután folyamatos kevergetés mellett, még egyszer felfőzzük az ételt.
8. Tálaláskor
ügyeljünk, hogy a káposzta és a hús arányosan legyen elosztva, majd tejföllel
és fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.