Székelykáposzta - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    A pörkölthöz:
    • 700 g sertés apróhús
    • 6 evőkanál étolaj
    • 1.5 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kg savanyú káposzta
    • 700 ml víz
    • 1 teáskanál köménymag (őrölt)
    • 4 teáskanál fűszerpaprika
     
    A habaráshoz:
    • 350 ml tejföl (20%-os)
    • 30 g búzaliszt (BL55)
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 100 perc

    Elkészítés:

    1. A sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.

    2. A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk.
     
    3. Rátesszük a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és párolás közben hozzáadjuk a fokhagymát, valamint az őrölt köményt is.
     
    4. A pörköltet felöntjük vízzel, és fedő alatt félpuhára pároljuk - kb 40 perc.
     
    5. A savanyú káposztát jó alaposan átmossuk, a pörkölthöz adjuk.
     
    6. Lefedve, lassan készre pároljuk. Mikor a hús készre párolódott, utánízesítjük sóval.

    7. Elkészítjük a habarást. A habaráshoz a tejfölt, a lisztet habverővel simára keverjük, a pörkölt levéből egy merőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz - hőkiegyenlítük. Ha ez kész, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban adjuk a habarást a húshoz. Ezután folyamatos kevergetés mellett, még egyszer felfőzzük az ételt.
     
    8. Tálaláskor ügyeljünk, hogy a káposzta és a hús arányosan legyen elosztva, majd tejföllel és fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz