Tárkonyos csirkeragu leves - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    • 400 g csirkemell (filé)
    • 1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
    • 1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
    • 70 g zellergumó (nyers)
    • 50 g vaj
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 3 nagy csipet tárkony (friss, vagy szárított)
    • fehérbors (őrölt)
    • 1500 ml alaplé - zöldség
    • 150 ml tejföl (20%-os)
    • 200 g zöldborsó
    • 0.5 db citrom leve
    • 45 g búzaliszt (BL55)
    • 1 evőkanál mustár
    • 100 ml tejszín (30-32%-os)
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 30 perc
     
    Elkészítés:
    1. A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk.
     
    2. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta.

    3. Vöröshagymát aprítunk.

    4. A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük. Tárkonyt adunk hozzá, majd alaplével felöntjük.
     
    5. Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót is.

    6. Fél citrom levét nyomjuk bele.

    7. Liszttel simára keverjük a tejfölt egy habverővel. Azaz habarást készítünk. Kis adagokban evőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz a forró léből. Ez a hőkiegyenlítés, majd a tejfölös, kihígított habarást vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez keverjük.
     
    8.
    Mustár kerül a levesbe. A tejszínt beleöntünk, majd elzárjuk a tűzhelyet.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz